Sözleşmeliye kadro ne zaman? Sözleşmeli öğretmen, memur, din görevlileri ne zaman kadroya alınacak?

Sözleşmeliye kadro ile ilgili müjde geçtiğimiz yıl verilen müjdeler arasında yer almıştı. 2023 yılına girilmesiyle birlikte Sözleşmeliye kadro düzenlemesinin ne zaman meclise sunulacağı merak edilmeye başlandı. Peki Sözleşmeliye kadro detayları ne zaman açıklanacak? Meclise ne zaman sunulacak?

Sözleşmeliye kadro detayları araştırılmaya devam ediyor. 2022 yılının son ayında müjdesi verilen 550 bin sözleşmelinin kadro detayları merak ediliyor. Sözleşmeliye kadro düzenlemesinin meclise ne zaman sunulacağı ve tüm detaylar merak içerisinde araştırma konusu olmaya devam ediyor. Peki Sözleşmeliye kadro ne zaman meclise sunulacak?

SÖZLEŞMELİYE KADRO MECLİSE SUNULDU MU?

3 Ocak günü sözleşmeliye kadroda yeni gelişme: ''Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin 12 maddelik taslak metni AK Parti grubuna gönderdi. TBMM'de, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş başkanlığında, bakanlık bürokratlarının da katılımıyla kanun teklifinin hazırlıklarına başlandı. Taslak metnin bugün (3 Ocak) yasa teklifi haline getirilip, bu hafta içinde Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Söz konusu yasa teklifine başka düzenlemelerin de ekleneceği ve 'torba teklif' olarak Meclis Başkanlığı'na sunulacağı belirtildi.

Öte yandan, AK Parti grup yönetiminden milletvekillerine yapılan duyuruda, 'Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ile ilgili kanun teklifi grup başkanlığımızda imzaya açılmıştır. Teklifi imzalamak isteyen milletvekillerimiz grup başkanlığımızda imzalayabilirler' denildi.

SÖZLEŞMELİYE KADRO DETAYLARI NELER, KİMLER YARARLANACAK?

Sözleşmeliye kadro detayları hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamada bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözleşmeliye kadro detaylarını şu şekilde açıkladı; Bu çalışma ile 657 sayılı memur kanununu, sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirledik.

 Sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olması aranacaktır. Ayrıca 1 yıllık memur aday süresi olacak." açıklamasında bulundu. Türkiye'de 424 bin kişinin kadroya geçmesi beklenen bu düzenleme ile ilgili Erdoğan, "Hali hazırda 3 yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir.

 Yeni statüye göre 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor. Kadro dışında kalanlar, sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli meclis danışmanı, sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır. Kadroya geçen personel kurumlar arası nakil hakkına 4 yıllık sürecin ardından kavuşacaktır. Böylece kamu çalışanlarının önemli bir sorununu daha çözerek sözleşmeli kadro statüsünü sürdürülebilir bir hale getiriyoruz. Yaptığımız bu kamu personel reformunun, kadroya geçen 424 bin sözleşmeliye ve ailesine hayırlı olsun diliyorum." dedi.

MasterChef yeni bölüm fragmanı yayınlandı! İşte fragman... Şenol Güneş'ten dikkat çeken çıkış: Anormal şeyler oldu! 20 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete yayımladı! İşte o kararlar...
Sonraki Haber