Steam yaz indirimi ne zaman başlayacak? Hangi oyunlar indirimde?

Dünyanın en büyük oyun platformlarından birisi olan Steam'de yaz indirimleri başlıyor. Oyun tutunkularının beklediği yaz indiriminde hangi oyunlar indirime girecek? Steam yaz indirimleri ne zaman başlayacak? Oyun tutunkunlarının en fazla merak ettiği soruların başında geliyor. İşte Steam yaz indirimi hakkında bilgiler...

Steam yaz indirimi ne zaman başlayacak? Milyonlarca oyun tutkunun beklediği Steam yaz indiriminin başlamasına çok az bir süre kaldı. Steam'in oyun kütüphanesinde bulunan binlerce oyun yaz indirimi ile yüzde 80'e varan indirimlere giriyor. Devasa Steam veritabanındaki oyunlarda yapılan değişiklikleri izleyen bir Twitter hesabı olan Steam Database, Summer Sale’in(Yaz İndirimi) bu yıl başlayacağı tarihi açıkladı. Peki Steam yaz indirimi ne zaman başlayacak? Steam'de hangi oyunlar indirime girecek? İşte detaylar...

Steam yaz indirimi ne zaman başlayacak?

Steam'de geçen yani 2017'de yaz indirimleri ise 22 Haziran - 5 Temmuz arasında oldu, yani 13 gün sürdü. Bu durum, bu yılki etkinliğin de 4 Temmuz'da sona erebileceğini gösteriyor. Steam'in bu yıl ki yaz indiriminin ise devasa Steam veritabanındaki oyunlarda yapılan değişiklikleri izleyen bir Twitter hesabı olan Steam Database, Summer Sale’in(Yaz İndirimi) bu yıl 21 Haziran’da başlayacağını aktardı. Hesap tarafından indirimin bitiş tarihi açıklanmadı.


STEAM OYUNLARI TELEFONDA OYNANABİLECEK

Valve, Steam platformu için iki yeni uygulama duyurdu. Steam Link, aslında kulaklara uzak gelmeyen bir isim. Valve, daha öncesinde Steam Link adını verdiği bir cihaz vasıtasıyla bilgisayarınızın gücünü kullanarak, oyunlarınızı evinizin herhangi bir köşesindeki televizyona aktarmanızı ve oradan oynamanızı sağlıyordu.

Yine aynı teknolojiyi kullanarak Valve, bu sefer bu özelliği mobil platformlara taşıyor. 21 Mayıs haftasında çıkması planlanan uygulama ile birlikte iOS ve Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar üzerinden Steam oyunlarınızı akıllı telefonunuz aracılığı ile oynama imkanına sahip olacaksınız.

Lakin bu işlem için tabii ki ilgili oyunları kaldıran bir bilgisayarın evinizde bulunması gerektiğini belirtelim. Bilgisayarınızı 5 GHz destekli bir Wi-Fi ağına veya Ethernet kablosu aracılığı ile modeminize kablolu bağlamak ise tek gereksinim.

Oyunları oynayabilmek için şimdilik Steam Controller ve MFI destekli kontrolörler destekleniyor.

Valve’ın duyurduğu ikinci uygulama ise, pekte bizim ülkemize en azından şimdilik hitap etmeyen Steam Video uygulaması.

shiftdelete'in haberine göre bu uygulama vasıtasıyla kullanıcılar Steam’de yer alan yüzlerce film ve tv şovunu mobil cihazları üzerinden izleyebilecekler.

STEAM NEDİR?

Çıkışından bu yana artık neredeyse 15 yıl geçecek olan uygulama için günümüzde onlarca yeni ödeme yöntemi bulunuyor. Kutulu oyunların artık iyice hobiye dönüştüğü günümüzde dijital marketler hayli popüler durumda. Eh, Valve’ın en büyük projesi de bu platformlar arasında en popüler olanı.

Bu şekilde satın aldığınız oyunun, herhangi bir fiziksel detayı elinizde bulunmuyor. Özellikle medya içeriklerini evlerinde koleksiyon yapmayı sevenlerin tercih etmediği bu satın almanın avantajları da bulunuyor.

STEAM İLE DAHA UYGUN FİYATLAR

Kutulu oyunlardan daha uygun fiyatlara sahip olan dijital oyunlar, çeşitli indirimleri takip ederek, çok daha uygun fiyatlara alınabiliyor. 2014 yılına kadar dolar üzerinden alışveriş yaptığımız platform, 22 Ekim 2014‘te ilk kez Türk Lirası’na geçti. Üstelik birçok yayıncı ile yapılan anlaşmalar doğrultusunda dolar kuru 1.5 TL’ye sabitlendi. Bu sayede oyunları iyice uygun fiyatlarla almanın önü açılmış oldu.

Yine de uyarmakta fayda var; Ubisoft, Take-Two gibi bazı dağıtıcılar yerel distribütöre bağlı olduğu için Steam fiyatları hayli farklı görünecektir.

ÇOKLU PLATFORM DESTEĞİ

Steam indir seçeneği ile birlikte masaüstü uygulaması kolayca tarayıcı üzerinden indirilebiliyor. Windows platformuna ek olarak Linux ve Mac desteğine de sahip. Böylece bir oyun aldığınızda, bu oyun diğer platformları destekliyorsa, oyunu diğer bilgisayarlarda da oynayabiliyorsunuz. Üstelik son yıllarda Mac tarafında inanılmaz bir oyun desteği sağlandı. MacBook ve iMac’ler için yakında gelmesi beklenen harici ekran kartı desteği ile birlikte çok daha iyi grafikler görebiliyoruz.


STEAM ÜZERİNDEN NASIL OYUN SATIN ALINIR?

Eskiden oyun satın almak için tek yok Steam Mağazası’ydı. Elbette yıllar geçtikçe hem ödeme yöntemleri kapsamında, hem de Steam altyapısında hayli değişim yaşandı. Artık oyun satın almak için mağaza dışında birçok seçeneğimiz bulunuyor.

Steam nedir diye soranların başka bir eğildiği konu da satın alımlar. İnternet üzerinde satış sitelerinde Steam key’leri kolayca bulunabiliyor ve dışarıdan da satın alınabiliyor. Normal mağaza üzerinden satın alınan oyunlar anında Kütüphane’ye eklenirken, bunun dışında alınan anahtarları hesabımız üzerinden elle girmemiz gerekiyor.

Bunu yapmak da çok kolay. Üst menü üzeride bulunan Oyunlar sekmesinden Ürün Etkinleştir seçeneğini kullanarak kolayca oyunları arşivinize ekleyebiliyorsunuz.

Bunun dışında kullanıcıların en sevdiği oyun alma şekliyse, yılın belli dönemlerinde aktif olan indirim zamanları. Steam İndirimleri başlığı altında, özellikle Steam Yaz İndirimleri oldukça popüler konumda. Haziran ayının başında başlayan Yaz İndirimleri oyuncular için tam bir festival havası estiriyor.

STEAM AİLE PAYLAŞIMI NEDİR?

Örneğin Half Life 2’nin Mac desteği de bulunuyor. Taşınabilir bilgisayarınızda Half Life 2’yi oynayıp, aynı şekilde Windows tabanlı bilgisayarınızda da aynı oyunu kurabiliyorsunuz. Ayrıca bulut desteği sayesinde, her oyundaki kayıtlarınız, aynı şekilde diğer bilgisayara da aktarılıyor ve oyuna kaldığınız yerde devam edebiliyorsunuz.

Hazır farklı PC’lerden bahsetmişken Steam Aile Paylaşımı’na da göz atmak gerekiyor. Bu sistem sayesinde yakınlarınızla ortak bir hesaba sahip olabiliyorsunuz. Valve’ın oyun platformu 10 aygıta kadar, tam 5 hesabı destekleyebiliyor. Aile Paylaşımı’na açılan hesaba eklenen diğer 5 farklı hesap ana hesabın oyunlarından yararlanabiliyor ve farklı aygıtlardan oyun oturumlarına katılabiliyor.

STEAM GİRİŞ NASIL SAĞLANIR VE KORUMAYA ALINIR?

Uygulama hesapları ciddi bir koruma altyapısına sahiptir. Steam Guard ile korunan hesaplarınız ikili bir koruma sistemi ile güvende tutuluyor. Bu sistem sayesinde sadece hesap adı ve şifre girmeniz yeterli değil. Aynı zamanda hesabın bağlı olduğu e-posta hesabına güvenlik kodu gönderiliyor. Bu güvenlik kodunu girmeden uygulamaya ulaşamıyorsunuz.

E-posta güvenliği bir seçenek. Diğer bir koruma seçeneği ise mobil uygulama için iOS ve Android tarafında sağlanıyor. Bu uygulama içerisinde yer alan Guard seçeneği ile 30 saniyede bir yeni bir giriş kodu üretiliyor. Bu kodu girerek ilgili hesaba ulaşabiliyorsunuz.


Ülkemizde malum fiber internet bile alsak, Adil Kullanım Kotası adı altında değişik bir kota sistemi uygulanıyor. Bu yüzden indirdiğiniz her oyunu, yeni bir sisteme taşırken indirmek yerine, yedekleyip aktarım yapmanızı öneriyoruz.

Bunun için yapmanız gereken şey yine çok basit düşünülmüş. Harici bir veri depolama cihazını PC’nize bağladıktan sonra, yine üst menüden Steam sekmesine, ardından da Oyunları Yedekle ve Geri Yükle seçeneğine tıklıyoruz. Burada cihazımızda bulunana oyunları seçip, ilgili depolama alanına yüklememiz gerekiyor.

Depolama işlemi tamamlandıktan sonraysa, başka bir cihazda yine aynı bölümden, bu kez Geri Yükleme seçeneğini seçerek oyunları indirmeye gerek olmadan kurabiliyoruz.

AKK’den kurtulmak için yapılabilecek bir başka etkili yöntem ise indirmeleri zamanlamak. Bu sayede indirme ve güncellemelerinizi AKK dışındaki saatlere kurabilir, böylece kota sorunundan etkilenmezsiniz. Bu işlem ile ilgili detayları bu yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Cloud – Steam Nedir
Yeni bir bilgisayar satın aldınız. uygulamayı yeni bilgisayarınıza kurduğunuzda, oyunlarda kazandığınız madalyalar, ödüller, geliştirmeler aynen korunuyor. Tüm kayıt dosyalarınız buluta atılıyor ve aynı şekilde devam ediyor.

3 Kasım 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı... Kaymakam atamaları Resmi Gazete'de Bursa'da çiftlik sahibi çobanı vurdu!
Sonraki Haber