Sümela'nın şifresi: Temel filmi konusu nedir? Oyuncu kadrosunda kimler var?

Bugün ATV ekranlarında yayınlanacak olan Sümela'nın şifresi: Temel filminde Karadenizli Temel'in komik hikayesi anlatılmıştır. Peki sinemaseverlerin beğenisini toplayan Sümela'nın Şifresi: Temel filmi konusu nedir? Oyuncu kadrosunda kimler var? İşte filme dair detaylar...

İzleyenleri ekrana bağlayan, konusu ve hikayesi ile izleyicilere keyifli anlar yaşatacak film bugün ATV ekranlarında yayınlanacak. Çıkışı ile birlikte büyük beğeni toplayan Sümela'nın şifresi: Temel filmini Yılmaz Okumuş ele almıştır. 16 Aralık 2011 tarihinde yayınlanan filmin yönetmen koltuğunda Adem Kılıç oturuyor. Başrollerin ise Alper Kul, Ruhi Sarı ve Aslıhan Güner paylaşıyor. Peki sinemaseverlerin beğenisini toplayan Sümela'nın Şifresi: Temel filmi konusu nedir? Oyuncu kadrosunda kimler var? İşte filme dair detaylar...

SÜMELA'NIN ŞİFRESİ: TEMEL FİLMİ KONUSU

Hayalleri ve hayattaki amaçları yüzünden, Karadeniz'de bile herkesin dalga geçtiği “fakir”; ama saf ve delikanlı olan Temel bir kara sevdaya tutulur. Trabzon'un en köklü ve zengin ailelerinden Yücesoylar'ın kızı Zuhal'e âşıktır. Onun sevdiğine kavuşması neredeyse imkânsızdır, çünkü kızın babası büyük bir holdingin sahibidir; Temelin ise sökük çorabından ve çevresindeki arkadaşlarından başka hiçbir şeyi yoktur. Bu yüzden Temel'in en büyük korkusu kızın babasıdır. Ama Temel inadından vazgeçmeden müstakbel kayınpederinden kızını ister. Ancak Hıdır Yücesoy tarafından dalga geçilerek aşağılanır. Ayrıca, kendi babası İmam Necati tarafından sürekli "bir baltaya sap olamamakla" eleştirilir. Kendi ailesinin bile adam yerine koymadığı Temel, sevdiği kızı alamayınca adeta yıkılır. Tam bu sırada, Trabzonspor'un şampiyon olamamasından dolayı cinnet geçiren arkadaşı Turgay'ın Sümela Manastırı'nın çatısına çıkarak intihar etmeye kalkıştığı haberini alır.

Arkadaşını intihardan vazgeçirmek üzere Sümela Manastırı'nın çatısına çıkar. Ancak bu sırada kendisi de intihar etmeye karar verir. Polisler tarafından aşağıya indirilen Temel, polisin, "Sümela'ya hazine aramak için çıksanız anlayacağım, intihar için çıkılır mı?" diye sormasıyla birlikte, Sümela Manastırı'ndaki olası hazineye odaklanır. Temel'in tek hedefi artık iyi bir araştırma yaptıktan sonra Sümela'nın şifresini çözüp Kutsal Hazine'yi bularak, hem sevdiği kızı almak hem de herkese kendini ıspatlamaktır.

SÜMELA'NIN ŞİFRESİ: TEMEL OYUNCU KADROSU

Salih Kalyon: İmam Necati Sözer
Alper Kul: Temel
Ruhi Sarı: Turgay Büyükdere
Aslıhan Güner: Zuhal Yücesoy
Altan Erkekli: Yusuf Hanoğlu
Zafer Ergin: Korkunç İvan
Ali Düşenkalkar: Papaz Hristo
Tarık Ünlüoğlu: Hıdır Yücesoy
Necip Memili: Ali Kemal Sözer
Çetin Altay: Sinan
Erdem Baş: Davut
Ayşegül Günay: Şehriye Sözer
İsmail Hakkı Ürün: Valeri Abromoviç
İsrafil Köse: Cemil
Gülenay Kalkan : Asiye
Duygu Şen: Filiz
Haldun Açıksözlü: Hüseyin
Fatih Dokgöz: Turabi
Seymen Aydın: Bekçi

Kerem Aktürkoğlu: Tüm hayallerimi gerçekleştiriyorum! Yer bilimci Naci Görür, Adana depremi sonrası üstüne basa basa uyardı! MasterChef Türkiye fragmanı yayınlandı! Haftanın kaptanı kim oldu?
Sonraki Haber