SuperHaber sordu uzman açıkladı: Çocuklarımızı siber tehlikelerden nasıl koruyabiliriz ?

Her geçen gün artan “Dijital bağımlılık” gençleri çeşitli tehlikelerin içine çekiyor. SuperHaber sanal dünyanın çeşitli tuzaklarına karşılık aileler ve gençler için alınması gereken tedbirleri uzmanına sordu. Kıdemli Siber Güvenlik Uzmanı Onur Oktay kişisel verilerin ele geçirilesi ile özellikle küçük yaştaki çocukların tehdit ve şantaj yolu ile suça bulaştırılmasına dikkat çekerek alınması gereken tedbirleri açıkladı.

Bilişim ve dijital iletişim teknolojisi tüm dünyada ve Türkiye’de hızlı bir şekilde gelişiyor.

Bu teknoloji ile beraber insanların hayatlarında kolaylıklar olduğu kadar çeşitli tehlikeler de meydana geliyor.


İSTANBUL’DA İŞLENEN CİNAYETLER DİJİTAL TEHLİKEYİ ORTAYA ÇIKARDI

Semih Çelik adlı satanist ve sadist ruhlu birinin geçtiğimiz hafta içinde Eyüp ve Fatih Edirnekapı Surları’nda işlediği cinayetler dijital tehlikeyi gözler önüne serdi. 

Bu korkunç cinayetle gençlerin başta her türlü terör, uyuşturucu, yasa dışı bahis ve fuhuş gibi suçlardan sonra yeni bir tehlikenin içinde oldukları ortaya çıktı.

KIDEMLİ SİBER GÜVENLİK UZMANI ALINMASI GEREKEN TEDBİRLERİ AÇIKLADI

SuperHaber olarak her geçen gün artan “Dijital bağımlılık” ile beraber sanal dünyanın çeşitli tuzaklarına karşılık aileler ve gençler için alınması gereken tedbirleri uzmanına sorduk.

Kıdemli Siber Güvenlik Uzman Onur Oktay kişisel verilerin ele geçirilesi ile özellikle küçük yaştaki çocukların tehdit ve şantaj yolu ile suça bulaştırılmasına dikkat çekerek alınması gereken tedbirleri açıkladı.

Minibüste üniversiteli 2 kıza cinsel saldırı Masum meleğin mezarına dedesinin soyadı yazıldı Atatürk heykeline balyozlu saldırı Daltonlar çetesine büyük operasyon Ankara sapığı okul önündeki parkta iğrenç vaziyette yakalandı Eylem Tok'un oğlunun kaza sonrası 112 kayıtları ortaya çıktı