Sylvia Hoeks kimdir? Ne iş yapıyor? THY'nin reklam yüzü mü?

Ünlü yönetmen Ridley scott'ın yönetmenliğini üstlendiği THY'nin yeni reklam filmindeki oyuncunun kim olacağı merak konusuydu. Reklam filmi için adı geçen Sylvia Hoeks kimdir? Ne iş yapıyor? THY'nin reklam yüzü mü? Konuyla ilgili bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

Yeni Türk Hava Yolları reklam filminde oynaması gündeme gelen Sylvia Hoeks, duru güzelliği ile dikkat çekti. THY reklamındaki oyuncuyu merak eden vatandaşların sorgularında öne çıkardıkları Sylvia Hoeks kimdir? Ne iş yapıyor? THY'nin reklam yüzü mü? Ayrıntıları bu haberden öğrenebilirsiniz.


THY'NİN YENİ YÜZÜ MÜ?
Ridley Scott'ın yönetmenliğini üstlendiği yeni Türk Hava Yolları reklam filminin yıldızı, Hollandalı oyuncu Sylvia Hoeks oldu. Scott tarafından İstanbul'da çekilecek reklamın yüzü olan Hollandalı oyuncu, aynı zamanda yönetmenin yeni filmi Queen&Country’de de başrolü üstlenecek.

Detayları sır gibi saklanan reklam için, adını Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı filmiyle duyuran Sylvia Hoeks'ta karar kılındı. 1 Haziran 1983 doğumlu oyuncu, Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı'nda Luv karakterini canlandırmıştı. Hoeks'un 2018 yılı içinde gösterime girecek iki filmi daha bulunuyor.

 

SYLVIA HOEKS KİMDİR?
Tam adı Sylvia Gertrudis Martyna Hoeks olan Hollandalı oyuncu, 1 Haziran 1983 tarihinde Hollanda Maarheeze'de doğdu.

Almanca, Fransızca ve İngilizce bilen Hoeks, 14 yaşında Elit Model ajansı tarafından keşfedildi. İlk işinde Elle Girl'ün kapagında yer alan Sylvia Hoeks, 7 yıl model olarak Avrupa'nnı birçok şehrinde çalıştı. Maastricht Tiyatro Akademisi'nden mezun olduktan sonra Jos Stelling'in 2007 yapımı Duska adlı filminde rol aldı ve "Golden Calf" ödülünü kazandı. Tirza (2010) ve De Bende van Oss (2011) filmleri ile de "Altın Film" (Golden Film) ödüllerine layık görüldü.

Filmografi
Duska (2007)
The Storm (2009)
Tirza (2010)
De Bende van Oss (2011)
The Girl and Death (2012)
The Best Offer (2013)
Bro's Before Ho's (2013)
Whatever Happens Hannah (2017)
Blade Runner 2049 (2017)
Renegades (2017)
The Girl in the Spider's Web (2018)
All the Devil's Men (2018)

TÜRK HAVA HOLLARI

Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı, (BIST: THYAO ) Türkiye'nin bayrak taşıyıcısı olan ulusal hava yolu şirketi. Türk Hava Yolları'nın merkezi İstanbul'dadır. Türk Hava Yolları'nın uçuş ağı Avrupa, Orta Doğu, Uzak Doğu, Kuzey Afrika, Orta Afrika, Güney Afrika, Kuzey ve Güney Amerika'ya kadar uzanmaktadır. 2015 yılında toplam 61,2 milyon yolcu taşıdı.

Skytrax'ın 2016 ödüllerine göre[5] arka arkaya 6. kez Avrupa'nın en iyi hava yolu seçilmiştir ve hâlihazırda dünyanın en iyi 4. havayoludur. Ayrıca pek çok alanda yüksek dereceler elde etmiştir. Star Alliance üyesi Türk Hava Yolları; 120 ülkede, 49'u iç hat, 243'ü dış hat olmak üzere 292 şehir ve 300 havaalanına uçmaktadır. Bu geniş uçuş ağı sayesinde dünyanın en çok ülkesine sefer düzenleyen havayolu unvanına sahiptir.

21 Ekim 2016 tarihinde Doç. Dr. Temel Kotil'in yerine, daha önce Sivil Havacılık Genel Müdürü olan Bilal Ekşi Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili olarak atanmıştır.

1968 yılı, Rize doğumlu olan Bilal Ekşi, lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayarak 1989 yılında mezun olmuştur. Meslekî hayatına, T.C. Devlet Demiryolları’nda Elektronik ve Haberleşme Mühendisi olarak başlayan Ekşi, daha sonra İstanbul Ulaşım A.Ş.’de Atölye Müdürlüğü görevini üstlenmiştir. 2003 – 2005 yılları arasında Türk Hava Yolları'nda uçak motoru, iniş takımları ve tüm komponentlerin bakımından sorumlu Revizyon Atölyeleri Başkanlığı görevini yürütmüş ve 2005 yılında Türk Hava Yolları'nda Yer İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’na atanmıştır. Bu süre zarfında, özellikle zamanında kalkış performansının iyileştirilmesine yönelik önemli çalışmalarda bulunmuştur. 2008 - 2009 yıllarında Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.'de üretimden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı; 2010 yılında Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) yeniden yapılandırılması projesi kapsamında KTHY Genel Müdürlüğü; 2010 – 2011 yılları arasında ise Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve Amerikan motor üretim devi Pratt & Whitney’in ortak kuruluşu olan “Turkish Engine Center”da (TEC) Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Ekşi, 2011 yılının Nisan ayında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü görevine atanmıştır. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü görevini yürüttüğü dönemde Türkiye, 66 yıl aradan sonra ICAO Konsey üyeliğine tekrar seçilmiş ve ICAO’nun karar alma merciindeki 36 üyesinden biri olmuştur.

24 Şubat 2017 yılında yayımlanan kararname ile devlete ait %49,12 ait hisselerinin Türkiye Varlık Fonuna devredilmesi kararlaştırılmıştır.

Tarihçe
İlk yıllar

20 Mayıs 1933 tarihli 2186 sayılı kanunla kurulan ve ilk adı Havayolları Devlet İşletme İdaresi olan Türk Hava Yolları, 1935 yılına kadar Millî Savunma Bakanlığı'na bağlı kaldıktan sonra 2744 sayılı kanunla, Bayındırlık Bakanlığı'na bağlanmıştır. 5 uçak ve 23 koltuk kapasitesi ile Ağustos 1933 tarihinde operasyona başladı. İlk uçağı Amerikan Curtiss imalatı 208 seri numaralı Kelebek adı verilen King Bird D-2 uçağı idi. Tanesi 25.555 dolara satın alınan çift motorlu uçak, sadece beş yolcu taşıyabiliyordu. Uçağın ilk seferi 3 Şubat 1933'te İstanbul’dan Eskişehir aktarmalı Ankara uçuşu olmuştur. King Bird D-2’ler 1937’de yerini İngiliz De Havilland imalatı Dragon Rapid’lere bırakmıştır.

1933 yılındaki filo:

2 adet King Bird (5 koltuklu)
2 adet Junkers F-13 (4 koltuklu)
1 adet Tupolev ANT-9 (10 koltuklu)

1935 yılında Bayındırlık Bakanlığı'na, 03.06.1938 tarih ve 3424 sayılı kanunla, Devlet Hava Yolları Umum Müdürlüğü'ne çevrilmiş ve katma bütçeli bir idare olarak Ulaştırma Bakanlığı'na bağlanmıştır. 21 Mayıs 1955 tarihli ve 6623 sayılı kanunla Devlet Hava Yolları Umum Müdürlüğü kaldırılmış, Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı adı ile her nevî hava nakliyatı ve buna müteferri yapmak ve hususî hukuk hükümlerine göre idare edilmek üzere Hükûmete bir Anonim Ortaklık kurma yetkisi verilmiştir. 20 Şubat 1956 tarihinde Esas Mukavelenâmesi'nin Bakanlar Kurulu'nca tasdik edilmesi, Ticaret Sicili'ne kayıt ve ilan olunması ile Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı kurulmuş ve 1 Mart 1956 tarihinde faaliyete geçmiştir. Kuruluşundaki sermayesi 60 Milyon TL idi.

1955-günümüz

İşin doğası gereği en büyük ortak TC Maliye Vekâleti'ne bağlı olan Hazine Müsteşarlığı idi. 1956'da anonim ortaklık olurken katılan kurucu ortaklar şunlardır:

Cumhuriyet Matbaacılık ve Gazetecilik T.A.Ş.
Sedat Simavi Halefleri, Haldun ve Erol Simavi Kolektif Şirketi
Sefa Kılıçoğlu, Yeni Sabah Gazetesi Sahibi
Ercüment Karacan, Milliyet Gazetesi Sahibi
Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık T.A.Ş
Hayat Mecmuası Tifdruk Matbaacılık Sanayi A.Ş.
Mithat Perin, İstanbul Ekspres Gazetesi Sahibi
Yusuf Ziya Ortaç, Akbaba Yayınevi Sahibi;

İlk İdare Meclisi (Yönetim Kurulu) Başkanı Rıza Çerçel, üyeler ise Osman Nebioğlu ve Semih Sipahioğlu idi.

İlk uluslararası sefer 12 Şubat 1947 tarihinde Atina'ya yapıldı. Devlet Hava Yolları pilotları Orhan Ayata ve Adil Gözender yönetimindeki, TC-ABA tescil kodlu DC-3 uçağı o gün saat sabah 10:00’da Ankara’dan havalanmış, İstanbul’da aktarma yaptıktan sonra Atina’ya hareket etmiştir. Yolculuk toplam 2 saat 40 dakika sürmüştür. DHY Genel Müdürü Osman Nuri Baykal da uçakta bulunan heyet içindedir.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü bu ânı; “Devlet Hava Yolları Genel Müdürlüğü'­nün, Ankara ile Atina arasında uçak servisi tesisi için Yunan Hükümetiyle bir müddetten beri yapmakta olduğu müza­kereler neticelenmiş ve ilk tecrübe uçağı bu sabah saat 10’da Atina'ya gitmek üzere Ankara'dan hareket etmiştir. Dug-lâs-3 tipinde çift motorlu olan bu uçak, bugün İstanbul'dan kalkacak ve yarın sabah Atina'ya gidecektir” şeklinde duyurmuştur.

Atina seferinden sonra, Türk Hava Yolları'nın yakın zamanda uluslararası uçuş noktalarına Lefkoşa, Beyrut ve Kahire de eklenmiştir.

Türk Hava Yolları, 1984 yılında 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 60 milyar TL sermaye ile Kamu İktisadi Teşebbüsü statüsüne geçti. 1985 yılında A310 uçaklarının filoya katılması ile, ilk uluslararası uçuştan yaklaşık 40 yıl sonra Uzak Doğu ve Atlantik ötesi uçuşlar başladı. 1990 yılında 700 milyar TL sermayeye ulaşan Türk Hava Yolları, Kamu Ortaklığı İdaresi'ne bağlandı. Günümüzde T.C. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na bağlı olan Türk Hava Yolları'nın sermaye yapısı, Mayıs 2006'da yapılan yeni bir halka arz ile yeniden değişmiş ve hisselerin %50,88'lik kısmı Borsa İstanbul'da işlem görür hale gelmiştir. Geri kalan %49,12'lik pay ise halen T.C. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na aittir.

Türk Hava Yolları'nın bakım ünitesi, 2006 yılında THY Teknik Anonim Şirketi adı altında ve %100 sermayesi Türk Hava Yolları A.O.'ya ait olmak üzere ayrı bir yapıya kavuşmuştur.

Türk Hava Yolları A.O. ile Teknik AŞ toplamda yaklaşık 21.083 kişilik bir işgücüne sahiptir.

Ayrıca Antalya merkezli SunExpress hava yolunda Lufthansa ile %50-%50 ortaklığı ve Saraybosna merkezli B&H hava yollarında ise %49 ortaklığı vardır. Ankara merkezli AnadoluJet hava yolu markasının da sahibidir.

24.04.2007 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul, Türk Hava Yolları tarihine bir ilk olarak geçmiştir. Toplam şirket hisselerin %50'den fazlasının özel mülkiyette olduğu bir ortamda yapılan Genel Kurul sonucunda, Franklin Templeton Investments adlı yatırım fonu, Türk Hava Yolları Yönetim ve Denetim Kurulları'na ikişer adayını seçme imkânına sahip olmuştur.

Turgay Ciner Habertürk ve Show TV'yi neden sattı? Habertürk, Show TV ve Bloomberg için dudak uçuklatan fiyat Can grubu kimdir, sahibi kim? Habertürk ve Show TV'yi satın alan
Sonraki Haber