Taha Ulukaya kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor ve neden gündemde?

Son günlerde sosyal medya platformlarında adından sıkça söz ettiren Taha Ulukaya, yaptığı bir paylaşım sonrası yoğun eleştirilere maruz kaldı. Bu bağlamda 'Taha Ulukaya kim?' veya 'Taha Ulukaya ne dedi?' gibi sorular arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Taha Ulukaya kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor ve neden gündemde? İşte, Taha Ulukaya hakkında merak edilenler!

Son günlerde sosyal medyada adından sıkça bahsedilen Taha Ulukaya, yaptığı bir paylaşımın ardından büyük bir eleştiri dalgasıyla karşılaştı. Bu gelişme üzerine pek çok kişi, 'Taha Ulukaya kimdir?' ve 'Taha Ulukaya ne söyledi?' gibi soruların yanıtlarını aramaya başladı. Peki, Taha Ulukaya kimdir, nerede doğdu, kaç yaşında, hangi alanda faaliyet gösteriyor ve neden bu kadar gündemde? İşte, Taha Ulukaya hakkında merak edilen detaylar!

TAHA ULUKAYA KİMDİR?

Taha Ulukaya, 21 Şubat 1986 tarihinde Karadeniz Ereğli’de dünyaya geldi. Eğitimini 2003 yılında Karadeniz Ereğli Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bilgisayar Bölümünde tamamladı. Oyunculuk ve stand-up kariyerine ise henüz 16 yaşında başladı. Özel bir tiyatro grubunda sahne alan Ulukaya, 2001 ile 2009 yılları arasında 44 farklı tiyatro oyununda hem yazarlık hem de yönetmenlik yaptı. Aynı zamanda stand-up gösterileri ile de tanınan Ulukaya, senaryo yazarlığı da yapmaktadır.

TAHA ULUKAYA NE YAPTI?

Taha Ulukaya, 6 Ekim'de Türkiye genelinde düzenlenen Filistin'e destek yürüyüşü hakkında yaptığı bir sosyal medya paylaşımı ile gündeme oturdu. X platformu üzerinden, yürüyüşe ilişkin bir haberi alıntılayarak yaptığı, “Ne Filistin'miş be. Söylemeyim diyorum ama gerçekten artık mide bulandırıyorsunuz. Memleketinde neler oluyor. Ama sen çöl fareleri için yürüyorsun. Güzel. Devam.” yorumu, büyük tepki çekti. Bu açıklamaları sonrası “#TahaUlukayaTutuklansın” etiketi sosyal medyada trend oldu. Pek çok kullanıcı Ulukaya’yı sert bir şekilde eleştirirken, bu olay onun geniş kitlelerce merak edilmesine yol açtı.

Taha Ulukaya, sosyal medya platformlarında oldukça aktif. Instagram’da 298 bin, Twitter’da (X) ise 51 binin üzerinde takipçisi bulunuyor. Platformlarda @filmlervefilimler kullanıcı adıyla içerik paylaşan Ulukaya, genellikle sinema ve tiyatro ile ilgili paylaşımlar yapmaktadır.

Taha Ulukaya'nın özel hayatı da merak konusu oldu. Beş gün önce Ceren isimli kız arkadaşı ile 

Taha Ulukaya, yaptığı sosyal medya paylaşımı sonrası büyük bir tartışmanın merkezine oturmuş durumda. 

Galatasaray evinde tek attı, 3 puanı hanesine yazdırdı! Beşiktaş uzatmalarda yıkıldı, deplasmanda 2 puan bıraktı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yardımlarımızı bölgeye ulaştırıyoruz
Sonraki Haber