Tarih boyunca gizemi çözülemedi: 137 sayısının sırrı ne?

Rakamlar ve sayılar sadece matematiksel bir işaret değildir. İşte tarih boyunca birçok medeniyet ve dinde karşılık bulan bu işaretlerden biri olan 137 sayısının çözülemeyen gizemi!

Richard Feynman

Feynman, dünyanın gördüğü en büyük katliamlardan biri olan Birinci Dünya Savaşı’nın sonuna doğru gözlerini açtı. 16. yaşını kutlarken sadece pastasındaki mumları üflemekle yetinmemiş ve türev ile integral hesabını tüm yönleriyle kavramış. Aradan henüz 1 yıl geçmişken lisans derecesini yapacağı MIT (Massachusetts Institute of Technology)’e girdi. Parlak çocukmuş. Hatta altın çocuk demek daha doğru. Tarihler 1942’yi gösterdiğinde A.B.D’nin İkinci Dünya Savaşı’ndaki en büyük proje olan Manhattan Projesi (atom bombası projesi) için çağrılmış. Kuantum elektrodevinimi üzerindeki çalışmaları nedeniyle de 1965 yılında Julian Schwinger ve Sin-Itiro Tomonaga ile birlikte Nobel Fizik Ödülü’ne layık görülmüş. Feynman burada atomaltı parçacıkların karmaşık yapısı için basit bir gösterim geliştirmiş ve onun bu gösterimi Feynman Çizelgeleri olarak biliniyormuş.

Liverpool Real Madrid maç özeti ve golleri izle Şampiyonlar Ligi özet Sahte doların sıfır noktası bakın hangi il çıktı! İşte perde arkası... Sahipsizler Dizisi Zeliha Kimdir? Doğa Bayram Kaç Yaşında Nereli? Dünyanın en güzel köyleri listelendi! Türkiye'den de bir köy var! İstanbul'da 600 milyon var: Para sayma makineleri dahi ayırt edemiyor İşte Galatasaray'ın AZ maçı 11'i! Okan Buruk'dan Batshuayi kararı