Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu, ÇKS artık e-Devlet’te! İşte kayıt ekranı

Çiftçilerin desteklerden yararlanabilmesi için kayıt altına alınmasını kolaylaştıran Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) ilişkin önemli adımlar atıldı. Entegrasyonu tamamlanan ÇKS için Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

Tarımın sürekliliği ve tarımsal üretimin artışı için çiftçileri sık sık destekleyen Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yeni yılın destek ödemelerini çiftçilerin hesabına geçirdiğini duyurmuştu. Bu destek ödemeleri kapsamından yararlanabilmek için çiftçilerin Çifti Kayıt Sistemi ya da kısa adıyla ÇKS’ye kaydolmasını zorunlu tutan Tarım ve Orman Bakanlığı, daha önce fiziki olarak aldığı kayıtları dijitalleştirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleme kollarında artışa gittiği 2023 yılında değişen bir detay da destekten yararlanabilmek için yapılması gereken işlemler oldu. Daha önce İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri’nden gerçekleştirilebilen ÇKS işlemleri, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın girişimleriyle dijitale alındı. Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçi desteklerinden yararlanmak için ÇKS’ye kaydolacak ya da güncelleme yapacak olan çiftçilere müjdeyi geçtiğimiz gün verdi.

ÇKS ARTIK DİJİTALDE

2023 üretim yılı için başvuruda bulunan çiftçilerin ürün güncelleme taleplerine ilişkin yapacakları kayıt ve her türlü diğer işlemler, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından dijitale alındı. Başka bir deyişle, ÇKS kayıt yenileme işlemleri 1 Şubat 2023 tarihi itibariyle e-Devlet Kapısı’na taşındı.

Sadece belirli bir süre ile kayıt yenileme işlemlerine açık olacak olan ÇKS işlemlerine ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanlığı, başvuruların 1 – 28 Şubat 2023 tarihleri arasında alınacağını duyurdu. Dileyen çiftçiler, güncelleme talepleri için İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri’ne gitmeye devam edebilecekler.

İLK OLARAK EKİM AYINDA DENENMİŞTİ

Öte yandan ÇKS’nin e-Devlet Kapısı’na entegrasyonunun ilk fazı olan kayıt yenileme başvurularına ilişkin dijitalleşme ilk olarak 1 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilmedi. Aynı şekilde 1 Ekim 2022 tarihinde denenen ÇKS kayıtlarının e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmesi süreci başarıya ulaştı.

Ürün güncelleme işlemlerinin e-Devlet üzerinden yapılmasına da olanak tanıyan yeni dijitalleşme süreci kapsamında çiftçilerin emek ve zaman kaybını önlenirken; bürokrasinin azalması ve sürecin hızlanması da Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hedefleri arasında.

Savunma Sanayi ihracatında yüzde 61 artış! Ali Koç G.Saray'ı devletin tüm kurumlarına şikayet ettiğini açıkladı Esenyurt'a gitmeyen belediye başkanı meydan okudu
Sonraki Haber