Mustafa Şentop: Protokol iddiaları külliyen uydurma

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, Sağlık Bakanlığı ile TBMM arasında protokol imzalandığını ve pazartesi gününden itibaren vekillerin aşılanacağını iddia etti. Söz konusu gelişme üzerine açıklama yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ''Protokol yok, iddialar külliyen uydurmadır'' ifadelerini kullandı.

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüs salgınıyla amansız mücadele sürüyor. Virüs bugüne kadar 100 milyondan fazla insana enfekte olurken, yaklaşık 2 milyon 200 bin insanı da öldürdü.

Bilim insanlarının çalışmaları sonucu birçok aşının kullanıma başladı. Türkiye başta olmak üzere devletler, vatandaşlarını aşılamayı sürdürüyor. 

Ülkemizde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın aşı olmasının ardından geride kalan yaklaşık 2 haftada öncelik sıralarına göre, 1 milyon 300 binden fazla kişiye aşı yapıldı.

AŞILAMA SIRASI VEKİLLERDE

HaberTürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşe yazısında, “TBMM, Sağlık Bakanlığı ile yaptığı protokol gereği pazartesi gününden itibaren milletvekillerine aşı yapılmasını sağlayacakmış” iddiasında bulundu.

Sarıkaya yazısında, "Meclis bu hafta ele almayı planladığı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’nu bu hafta içinde çıkarıp tekrar 'aşı tatiline' girecek. Aslında bu cümleyi duyunca benim de aklıma ilköğretim yıllarında karşılaştığımız tatil durumu geldi.

Aktarıldığına göre TBMM Sağlık Bakanlığı ile yaptığı protokol gereği pazartesi gününden itibaren milletvekillerine aşı yapılmasını sağlayacakmış.

Bir yığılma olmaması, milletvekillerinin diledikleri yerde aşılarını yaptırmalarına olanak tanınması için bir hafta daha tatile girmesi hedefleniyormuş.” ifadesini kullandı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

TBMM BAŞKANI ŞENTOP İDDİALARI YALANLADI: ASILSIZDIR, UYDURMADIR

Konuya ilişkin açıklama yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ''TBMM'nin Sağlık Bakanlığı ile protokol yaptığı ve pazartesi gününden itibaren milletvekillerine aşı yapılacağı'na dair haberler, külliyen uydurmadır; asılsızdır. Sağlık Bakanlığı ile yapılmış bir protokol yoktur; aşı yapılması konusunda milletvekilleri için bir planlama yoktur.'' ifadelerini kullandı.

Kabin memuruna saldırmıştı! Dilan Çıtak'a eşinden destek Fransız devi Paris Saint-Germain'in hedefindeki isim Semih Kılıçsoy Magıc Johnson'un oğlu EJ'in görüntüsü şoke etti
Sonraki Haber