TEKNOFEST Adana kapılarını açtı! Vatandaşlar teknolojiye akın etti... Selçuk Bayraktar: Bir kez daha kendi rekorumuzu kırdık!

Selçuk Bayraktar'ın açıklamaları şöyle:

Türkiye’nin teknoloji yolculuğunun en önemli duraklarından biri olan TEKNOFEST Akdeniz’de, Adana’nın bereketli topraklarında sizlerle buluşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.

TEKNOFEST sadece bir festival değil daha güvenli huzurlu bir dünyayı amaçlayan bir gençlik hareketidir.

2018'den bu yana 27 farklı şehirde teknoloji yarışmaları düzenledik. 81 ilimizden 120 ülkeden katılımcılar oldu. Binlerce proje ürettik. Şimdiye kadar TEKNOFEST'ten çıkan 150 girişim teknoloji şirketi kurdu.

Aralarında 21 ülkeye ihracat yapan da var, milyonlarca liralık yatırım alan da…

Geliştirdikleri uçuş kartlarıyla askeri standartlardaki testleri geçen bir girişimimiz dahi bulunuyor.

Adana'nın meşhur kebabını takım adı seçen bir takımımız var. 1,5 Adana. 11 yıl önce yola çıktılar. Bugün roketten savaşan İHA’ya, su altından tarıma, hidromobilden insanlık yararına teknolojilere kadar 9 farklı alanda mücadele eden, 200 kişilik kocaman bir aile oldular.

Geride kalan 7 yılda kardeş Azerbaycan'a kadar uzanan 9 farklı TEKNOFEST'i başarıyla gerçekleştirdik. Şimdi 10'uncuyu gerçekleştiriyoruz.

Önümüzdeki yıllarda KKTC, Türk Dünyası, dost ve kardeş coğrafyalarda Teknofest düzenleyerek bu hareketi daha da genişletmeyi hedefliyoruz.

Ana teması yapay zeka olan TEKNOFEST Akdeniz'de 50 farklı yarışma var. Aralarında Nükleer Enerji Teknolojileri, Kuantum Hackathon, Finansal Teknolojiler, Büyük Dil Modelleri, Hava Savunma Sistemleri ve Blokzincir gibi temaların bulunduğu 11 yeni yarışmamız var.

Kerem Aktürkoğlu Atletico Madrid’e de gol attı Memur ve emeklinin 2025'te maaşı ne kadar olacak? Bakanlık hileli gıdaları tek tek ifşa etti Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak! Yoğun güvenlik önlemi! "TFF'nin bir Survivorcı'nın lafıyla hareket edeceğini sanmıyorum" Erkekler, makyajsız kadınları daha çekici buluyor!