Teknoloji devlerinden İsrail'in Gazze'deki soykırımına yapay zekalı destek!

Teknoloji devleri Google, Amazon ve Microsoft’un, İsrail’in Gazze’de aylardır sürdürdüğü katliama verdiği destek ortaya çıktı. Buna göre, İsrail'in saldırılarında teknoloji şirketleri bulut depolama ve yapay zeka desteği sağlıyor.

Filistinliler hakkında toplanan istihbaratın saklanması için sonsuz bir depolama alanı oluşturdular. Yapay zeka hizmetleri ile de saldırı sırasında konum bilgisi verdiler.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki saldırılarında dünyanın dev teknoloji firmalarından destek aldığı ortaya çıktı. Bu gerçeği, İsrail ordusunun Bilgi İşlem ve Sistemleri Merkezi komutanı Albay Racheli Dembinsky Tel Aviv’de düzenlenen konferansta itiraf etti.

FİLİSTİNLİLERİN VERİLERİ DEPOLANIYOR

Amazon, İsrail ordusuna sanal ortamda bulut adı verilen depolama alanı açtı. İsrail ordusu böylece kendi alt yapısı yeterli olmadığı için bölgede yaşayan Filistinliler hakkındaki istihbaratları buraya aktardı.

Microsoft ve Google da yapay zeka sistemleri ile, bombardımanlar için hedefleri işaretledi. Gazze Şeridi semalarındaki insansız hava araçlarının canlı görüntülerini izlemek için bir portal açtı. Bu portal ateş, komuta ve kontrol sistemlerini de içeriyor.

Dembinskiy, söz konusu teknoloji şirketleriyle çalışmanın, orduya Gazze Şeridi'nde "çok önemli bir operasyonel etkinlik" kazandırdığını açıkladı.

Bilgi İşlem ve Sistemleri Merkezi, İsrail ordusu için tüm veri işleme süreçlerini takip ediyor ve düzenliyor. 

İSRAİL ASKERLERİNİN SES KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

"+972 Magazine" ve "Local Call" isimli yayın organları, İsrail ordusunun Bilgi İşlem ve Bilgi Sistemleri Merkezi komutanı Albay Racheli Dembinsky'nin 10 Temmuz'da Tel Aviv'de yaklaşık 100 askeri ve endüstriyel personele yaptığı sunumun ses kaydına ulaştı.

Bilgi İşlem ve Bilgi Sistemleri Merkezi, İsrail ordusu için tüm veri işleme süreçlerini takip ediyor ve düzenliyor.

SOYKIRIMA AMAZON, GOOGLE VE MICROSOFT DESTEĞİ

Dembinsky'nin sunumu, İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik devam ettiği saldırılarda sivil teknoloji devleri tarafından sağlanan bulut depolama ve yapay zeka hizmetlerini kullandığını ilk kez kamuoyuna doğruladı.

"Amazon Web Services (AWS)", "Google Cloud" ve "Microsoft Azure" logolarının ikişer kez yer aldığı sunumda, Dembinsky, ordunun faaliyetlerinde normal şartlarda dahili askeri sunucularda muhafaza edilen bir "operasyonel bulut" kullandıklarını söyledi.

BOMBALAMAK İÇİN HEDEF İŞARETLİYOR

Söz konusu dahili bulut, bombalamalar için hedefleri işaretleme uygulamaları, Gazze semalarındaki insansız hava araçlarının (İHA) canlı görüntüleri izlemek için bir portal ve ayrıca ateş, komuta ve kontrol sistemlerini ihtiva ediyor.

Dembinskiy, ancak ordunun 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılarla birlikte dahili askeri sistemlerine aşırı yükleme yapıldığını ve bunun da askeri kabiliyetini yavaşlatma tehdit eden teknik sorunlara yol açtığını söyledi.

İSTİHBARAT BİLGİLERİ AMAZON'DA TOPLANIYOR

Ancak "+972 Magazine" ve "Local Call" konuya ilişkin yaptığı detaylı araştırma, İsrail ordusunun, Gazze halkının kitlesel gözetimi yoluyla toplanan bazı istihbarat bilgilerini Amazon tarafından yönetilen sunucularda depoladığını ortaya koyuyor.

Araştırma ayrıca, belirli bulut sağlayıcılarının Gazze'ye yönelik saldırıların başlangıcından bu yana İsrail ordusuna çok sayıda yapay zeka yeteneği ve hizmeti sağladığını da gün yüzüne çıkarıyor.

HAVA SALDIRILARI İŞTE BÖYLE DOĞRULANIYOR

Öte yandan, askeri kaynaklar, Amazon tarafından sağlanan bulut hizmetlerinde depolanan devasa boyutlardaki bilginin, Gazze'deki hava saldırılarını doğrulamaya dahi yardımcı olduğunu ifade etti.

Suriyeliler Mezze Askeri Havaalanı’na akın ediyor 25 Aralık 2024 tarihli tebliğler Resmi Gazete'de! Oytun Erbaş'ın asgari ücret yorumu: Fakir hayat en sağlıklı hayat
Sonraki Haber