Telefonlar saniyeler içinde şarj olacak

Bilim insanları öyle bir pil geliştirdi ki, bu yeni teknolojiyle telefonları saniyeler içinde şarj etmek mümkün olacak

Şarj problemi, elektronik alanda son 20 yılı özetleyen en büyük sorun. Telefonlarımızı ve mobil cihazlarımızı, şarjı ne zaman bitecek korkusuyla kullanmak zorunda kaldığımız bu dönemin sonu ise geliyor olabilir.

Dünyanın artık tamamen elektrik enerjisine dönmeye başladığı, otomobillerin bile elektrikle çalışmaya başladığı yeni dönemde, pil teknolojisi kritik önem taşıyor ve Surrey Üniversitesi'ndeki bilim insanları, bu alanda önemli bir buluş yaptılar.

1000 KAT DAHA GÜÇLÜ PİLLER

Araştırmacılar geliştirdikleri yeni materyalle, normal pillerden 1000 ila 10.000 kat daha güçlü pil üretmeyi mümkün kılmayı amaçlıyorlar. Üstelik bu yeni süper piller, eski pillere oranla çok daha hızlı şarj olabilecek.

Özel bir polimer sayesinde mümkün olan süperkapasitörler sayesinde, artık elektrikli otomobillerin menzil problemi ortadan kalkacak, telefonların şarj sorunu bitecek ve hatta evlerimizde, güneş enerjisinden sağlanan elektrik, aylarca/yıllarca yetecek düzeyde depolanabilecek.

Üniversitedeki araştırmacıların şimdi bu yeni teknolojiyi, pratik kullanıma hazır ve güvenli şekilde işlenecek ürünlere dönüştürmeleri gerekiyor.

Son zamanlarda patlayan pillerden de anlaşılacağı üzere, yüksek kapasiteli piller, aynı zamanda birer el bombası kadar tehlikeli ürünler, dolayısıyla bu kadar yüksek kapasiteli pillerin piyasaya sürülmeden önce güvenli olduğundan emin olmak gerekiyor.

Ar-Ge yapan şirketlere 59 milyar liralık dolaylı teşvik verildi "Galatasaray'da Florya'nın huzurunu kaçıran tek isim Ziyech" "Hedef enerjide tam bağımsız Türkiye"
Sonraki Haber