TEOG çıkmış sorular ve MEB kazanım testleri burada

TEOG 2. dönem sayılı günler kala öğrenciler denem testleriyle pratik yapıyor. TEOG çıkmış sorular MEB tarafından yayınlandı. Öğrenciler TEOG çıkmış sorular ve MEB kazanım testleri ile son günlere hazırlanıyor. TEOG çıkmış sorular MEB sayfasına eklendi. MEB ayrıca 4. MEB kazanım testini de ODSGM üzerinden yayınladı. Öğrenciler, MEB sayfasına girerek MEB kazanım testleri ile genel başarı düzeylerini ölçebiliyor. 2016 TEOG çıkmış sorular ve MEB kazanım testleri ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

TEOG 2. dönem sınavı öncesinde MEB TEOG çıkmış sorular ve MEB kazanım testlerini yayınladı. Onbinlerce öğrencinin katılacağı TEOG 2. dönem sınavına artık sayılı günler kaldı. 8. sınıf öğrencileri TEOG çıkmış soruları merak ediyor. Sınava katılacak öğrenciler TEOG çıkmış sorular ve cevapları ile son çalışmalarını tamamlamak istiyor. Bu nedenle MEB sayfasına eklenen MEB TEOG çıkmış sorular öğrenciler için büyük öneme sahip. Öğrenciler ayrıca MEB kazanım testleri ile sınavlar için pratik yapma imkanına sahip oluyorlar. İşte MEB TEOG çıkmış sorular ve MEB kazanım testleri ile ilgili tüm detaylar...

2016 TEOG SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG 2015 SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG DENEME SINAVI İÇİN TIKLAYINIZ

MEB, TEOG sınavına hazırlanan öğrencilere yardımcı olmak amacıyla yayınlandığı kazanım testlerine bir yenisini ekledi. TEOG’a hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinin hazırlık sürecinde genel başarı düzeylerini ölçmek, sınav kaygılarını düşürmek, sınav pratiği oluşturmak amacıyla hazırlanan 4. MEB kazanım testi ODSGM üzerinden yayınlandı. Ayrıca TEOG çıkmış sorular da sayfada yer alıyor.

TEOG sınavına girecek öğrenciler, artık son hazırlıklarını yapıyor. Ortaöğretim öğrencilerinin girdiği sınavın 2. Dönem oturumları 26- 27 Nisan’da gerçekleşecek. Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığı da MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2015- 2016 Eğitim - Öğretim Yılından beri Kazanım Kavrama Testleri ve Değerlendirme Sınavları hazırlayarak Merkezî Ortak Sınavlara hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinin sınavlarına hazırlık çalışmalarına yardımcı oluyor. Ayrıca MEB sayfasında TEOG çıkmış sorular da erişime açıldı.

SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

a.Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.
b. Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.
c. Her adayın cevap kâğıdı, optik okuyucuyla okutulacaktır.ç. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.
d. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.
e. Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı;[(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100]formülü ile hesaplanacaktır.
f. 8’inci sınıfta her dönem için uygulanan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ileodöneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetikortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puandakullanılır.
g. Salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin, kopya sonucu iptal edileno dersin sınavı puanla değerlendirilmez. Ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeyeesas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınır.
ğ. Engelinden veya başka bir sebepten dolayı herhangi bir dersten muaf olan öğrencilerinortak sınav puanı, yıl sonu başarı puanı hesaplamasındaki usullere uygun olarakhesaplanacaktır. Tüm hesaplamalar virgülden sonra dört basamağa kadar yapılacaktır.
h. Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler içindoğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

TEOG 4. KAZANIM TESTİ

Kazanım testlerine ek olarak TEOG çıkmış soruları da ODSM sayfası üzerinden yayınlanıyor. Kazanım testlerinin 4. ncüsü kısa bir süre önce yayınlandı. Millî Eğitim Bakanlığının tüm sınıf düzeylerinde hazırladığı Kazanım Kavrama Testleri ile Değerlendirme Sınavlarına Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün aşağıdaki internet adresinden PDF formatında erişilebilmektedir: "http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar".

TEOG ÇIKMIŞ SORULAR

Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı dil. Her sınavda 20 soru sorulacaktır. Sınavlar 40 dakika olacaktır.


TEOG'A HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE TÜYOLAR

• İki gün kalıncaya kadar her gün tüm derslerden bir deneme sınavı çözerek yanlışlarını bul ve mutlaka doğrusunu öğren.
• MEB kazanım testlerinin ve geçmiş yılların TEOG sorularını çöz.
• Sözel dersler için, yazım kuralları ve noktalama işaretleri kurallarına dikkat et. Yorum sorularında önce soruyu sonra metni oku. Anlam bilgisi sorularını kendi düşüncenize göre değil, sorudaki metnin çerçevesine göre cevapla.
• Yabancı dil için test çözmenin yanı sıra, ünite bazlı kelimelerin gözden geçirilerek unutulan kelimelerin tekrar edilmesi yararlı olur.
• Sayısal dersler için, soruyu verilenle isteneni ayırt ederek oku. İşlem basamaklarını akıldan değil yazarak yap. İşlemi bitirdiğinde de sağlamasını yapmayı unutmayın.

TEOG NE ZAMAN?

2016 – 2017 eğitim ve öğretim döneminin ilk dönem TEOG ortak sınav tarihleri 23 – 24 Kasım 2016 olarak duyuruldu. Mazeret sınavları ise 10-11 Aralık 2016’da yapılacak. TEOG kapsamında yapılacak ikinci dönem merkezi ortak sınavlar 26-27 Nisan 2017'de, mazeret sınavları da 20-21 Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek. TEOG sınavında öğrencilere her dersten çoktan seçmeli 20 soru sorulacak. Öğrenciler zamanla yarışacak, sınav süresi her ders için 40 dakika olacak. Yanlış cevaplar ise doğru cevapları etkilemeyecek.

TEOG Birinci Dönem Sınavında, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden sorular sorulacak. İlk gün öğrenciler, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden, ikinci gün de Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil olmak üzere toplam altı temel dersten sınav olacaklar. Bu yıl sınavın uygulanmasında veya puanlama sisteminde herhangi bir değişiklik yok. Uzmanlara göre ise öğrencileri zorlama ihtimali olan derslerin başında Türkçe testi geliyor.

ÖNCE SORU, SONRA METİN

Türkçe: Paragraf veya şiirsorularında, önce soruyu sonra metni veya şiiri okuyun. Anlam bilgisi ile ilgili soruları kendi düşüncenize göre değil yazarın görüşüne göre cevaplandırın. Anlamını bilmediğiniz sözcükleri cümlenin gelişine dikkat ederek bulmaya çalışın.

İŞLEMLERİ YAZARAK ÇÖZÜN

Matematik: Soruyu, verilenle isteneni ayırt ederek okuyun. İşlem basamaklarını akıldan değil yazarak çözün, ayrıca işlem bittiğinde sağlamasını yapın. Sınavdaki üslü ve kare köklü sayılarla ilgili soruları incelerken öğretmeninizin konuyu nasıl anlattığını düşünün.

DOĞRU OKUYUP DOĞRU ANLAMAK ÖNEMLİ

Fen Bilimleri: Sadece biyoloji konularından (canlılar ve hayat) sorumlusunuz. Dolayısıyla soruları doğru çözmek için, doğru okuyup doğru anladığınızdan emin olmanız gerekiyor. Türkçe sınavında olduğu gibi paragraf sorularında önce soruyu, sonra paragrafı okumanız gerekiyor.

HEM BİLGİ, HEM YORUM GEREKİYOR

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük - Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Bu testtlerde bilgi kadar yorum gerektiren sorular bulunuyor. Dolayısıyla soru ile ilgili bilgilerinizi tam hatırlamanız önemli. Çözerken takıldığınızda ise mantığınızı kullanmaya dikkat edin.

SÖZCÜKLERİN ANLAMINI BİLEN YAPAR

Yabancı Dil: Bu alandaki soruların çözümü öncelikle sözcüklerin anlamını bildiğiniz ölçüde kolay olur. Soruların çoğunu Türkçe’de olduğu gibi doğru anlayarak çözebilirsiniz.

Kar yağacak mı? İstanbul Ankara Bursa Diyarbakır ne zaman kar yağacak? Venom serisi bitti mi? Venom: Son Dans final mi? Venom 4 olacak mı? Hizbullah'tan İsrail'e misilleme! Onlarca füze fırlatıldı!
Sonraki Haber