Terör örgütü PYD'yi vurduk ses soykırımcı İsrail'den geldi!

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, İsrail'de ‘istenmeyen adam’ ilan edilen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'i ve bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Dışişleri Bakanlığı, İsrail yönetiminin Türkiye ve Birleşmiş Milletler'i (BM) hedef almasının sürpriz olmadığını, bölgesel barışın önündeki en büyük engelin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve savaş kabinesi olduğunu bildirdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, İsrail'de ‘istenmeyen adam’ ilan edilen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'i ve bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail yönetiminin Türkiye ve Birleşmiş Milletler'i (BM) hedef almasının sürpriz olmadığını, bölgesel barışın önündeki en büyük engelin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve savaş kabinesi olduğunu bildirdi.

Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımı şöyle:

"Uluslararası hukuku ve normları hiçe sayarak Gazze'de 40 binden fazla sivili, çocuk ve kadın ayrımı yapmaksızın katleden, dünyanın gözü önünde soykırım işleyen, bulunduğu bölgede ve ötesinde işgal, katliam ve devlet teröründen başka bir şey getirmeyen eli kanlı İsrail yönetiminin ülkemizi ve BM'yi hedef alması bizim açımızdan bir sürpriz teşkil etmiyor.

Bu söylemler, Filistin, Lübnan ve Suriye'de "devlet terörü uygulayan İsrail'in" içinde bulunduğu acziyetin ve uluslararası alanda maruz kaldığı izolasyonun dışa yansıması olduğu vurgulanarak,

Bölgesel barışın önündeki en büyük engel Netanyahu ve savaş kabinesidir.

Savaşı bölgeye yayarak siyasi ömrünü uzatmaya çalışan Netanyahu hükümetinin söz konusu üyesinin şahsi çıkarları için seviyesiz ithamlara başvurmuş olmasını, önceden olduğu gibi şimdi de dikkate değer bulmuyoruz." 

Yisrael Katz ne demişti:

''Recep Tayyip Erdoğa Kürtleri katlediyor ve dünya sessiz kalıyor. Ankara'dan diktatör, Kuzey Suriye'de masum Kürt sivilleri bombalıyor ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres hiçbir şey söylemiyor. Ateşkes çağrısı ve acil bir Güvenlik Konseyi toplantısı nerede? Kürt hakları kaygısı ve Erdoğan'a karşı Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne yapılan şikayet nerede? İsrail terör örgütlerine karşı kendini savunduğunda, Guterres sürekli saldırıyor, ancak anti-Semitik arkadaşı savaş suçları işlediğinde, o basitçe ortadan kayboluyor. İkiyüzlülüğün zirvesi.''

Pentagon'dan Türkiye'ye: Suriye ve Irak'ta PKK'nın vurulması... 25 Ekim 2024 akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de Teröristbaşı Gülen'e stadyumda ayin: Tekbir yerine İncil'den pasajlar!
Sonraki Haber