TERÖR SALDIRISININ GÖRÜNTÜLERİ TUSAŞ saldırganları taksiyle geldi: 1'i kadın 3 terörist

Son Dakika Haberi... Kahramankazan'daki TUSAŞ yerleşkesine gerçekleştirilen terör saldırısının detayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Üç terörist ticari taksiyle geldi. Burada el bombası attı. Teröristlerden ikisi olay yerinde etkisiz hale getirildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır" dedi.

This browser does not support the video element.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan yerli silah sistemlerinin geliştirilmesinde önemli yere sahip Türk Havacılık Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) terör saldırısı gerçekleştirildi.

Taksiden inen 1'i kadın 3 terörist taksi sürücünü de öldürdükten sonra yerleşkeye otomotik silahlarla tarayarak ilerledi. Çıkan çatışmada 3 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bakan Yerlikaya, teröristlerin ikisinin ölü ele geçirildiğini açıkladı.

Teröristlerden birinin yüzü net şekilde güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Saldırıyı kimin gerçekleştirdiği henüz bilinmiyor.

TUSAŞ, son dönemde çok sayıda helikopter, insansız hava aracı ve uçak geliştirdi. İnsansız hava araçları ANKA ve Aksungur, taarruz helikopteri Atak, genel maksat helikopteri Gökbey, Hürkuş, Hürjet ve KAAN gibi uçaklar yerli ve milli imkanlarla TUSAŞ'ta geliştirildi. 

 TERÖRİSTLER KAMERADA

Saldırıyı gerçekleştirilen teröristlerin saldırı anına ilişkin görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, TUSAŞ'ın giriş kapısına taksiyle gelen ve 1'i kadın, 3 teröristin araçtan uzun namlulu silahlarıyla inerek saldırıyı gerçekleştirdiği görüldü.

Bir süre sonra ise taksinin yanında büyük patlama meydana geldiği görüntüye yansıdı. Patlama ile çevrede panik yaşandığı görüldü.

YAYIN YASAĞI GELDİ

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Yerli ve millî savunma ürünlerimizin geliştirildiği gururumuz TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır" dedi.

CEVDET YILMAZ: SAVUNMA SANAYİMİZ HEDEF ALINDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, terör saldırısıyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan savunma sanayimizin kahramanlarına Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Saldırının gerçekleştiği ilk andan itibaren güvenlik güçlerimiz olaya müdahale etmiş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca da adli soruşturma başlatılmıştır.

Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır. Ancak bilinmelidir ki bu saldırılar, ne savunma sanayimizin kahraman çalışanlarını ne de her alanda tam bağımsız bir Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaşımızı bile yolundan döndüremeyecektir. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da terörle ve terör örgütleriyle güçlü ve kararlı mücadelemiz devam edecektir."

Patlama anına ait görüntüler ortaya çıktı! Önce silah sesleri duyuldu Genel Yayın Yönetmenine FETÖ gözaltısı Bursa'da iğrenç olay! Pencereden bakan kız çocuğunu taciz etti Tunca Nehri'nin kenarında yakılmış ceset! Polis vahşi cinayeti çözdü Örgüt elebaşı ölürken birden ayağa kalkmış! Fethullah Gülen'in yeğeni Kemal Gülen'den gözyaşı hilesi!