Terörist Mine Sevjin Alçiçek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari ilçe başkanı çıktı

TUSAŞ'a yönelik düzenlenen terör saldırısında kimliği tespit edilen PKK'lı kadın terörist Mine Sevjin Alçiçek'in 2015 yılında Hakkari HDP Merkez İlçe Eş Başkanı olarak görev yaptığı ortaya çıktı.

TUSAŞ'a düzenlenen dünkü terör saldırısını gerçekleştiren teröristlerin PKK üyesi olduğu ve kimlikleri kesinleşti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ilk olarak erkek teröristin Beytüşşebab nüfusuna kayıtlı ve 1992 doğumlu PKK terör örgütü üyesi Rojger kod adlı Ali Örek olduğunu açıkladı.

Saldırıdaki iki teröristten kadın olanın ise Hakkarili Mine Sevjin Alçiçek olduğu tespit edildi.

Bakan Yerlikaya açıklamasında "TUSAŞ’a düzenlenen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen kadın teröristin kimliği de belli oldu. Hainin, PKK terör örgütü üyesi Mine Sevjin Alçiçek olduğu tespit edildi. TUSAŞ’a saldıran her iki teröristin de PKK üyesi olduğu netleşti.

Ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzuruna kast eden hain terör örgütünü topraklarımızdan kazıyıp atmaya kararlıyız. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

HDP EŞ BAŞKANI ÇIKTI

Kadın terörist Mine Sevjin Alçiçek'in 2015 yılında Hakkari HDP Merkez İlçe Eş Başkanı olarak görev yaptığı ortaya çıktı.

DEM Parti'den önceki oluşum Halkların Demokratik Partisi'nde siyaset yapan terörist Alçiçek'in parti binasında çekilmiş fotoğrafında, duvardaki Öcalan resmi sosyal medyada gündeme geldi.

TERÖR EYLEMİNE SEVGİLİ GİBİ GELDİLER

Mine Sevjin Alçiçek, TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısnda kontrol noktasında ateş açmaya başladıktan sonra kurşunu yedi ve ölmek üzereyken üzerindeki bombaları patlattı. Vücut bütünlüğü tamamen bozulan teröristin eli bulundu. Yetkililer, bulunan elden kimlik bilgilerine ulaştı.

Ali Örek isimli teröristin de ölmek üzereyken kendini patlattığı ve paramparça olduğu öğrenildi. Ancak kamera kayıtları kimlik tespitini kolaylaştırdı. Peş peşe iki patlama sonrası saçılan şarapnel parçaları yaralı sayısını artmasına sebep oldu.

İki teröristin Kahramankazan sokaklarına el ele gezerek sevgili süsü verdiği güvenlik kameralarına yansıdı.

Borsa günü yükselişle tamamladı! İşte en çok kazandıran hisseler... Gelin Görümce bugün kim birinci oldu? Gelin Görümce yarışmacısı Cemlie Karaca kimdir? Nereli ve kaç yaşında?
Sonraki Haber