THY, Ankara'dan neden uçmuyor?

Türk Hava Yolları'nın Ankara'dan sadece İstanbul'a uçması, diğer uçuşların Ajet ile yapılması tepki çekti. Yazarımız Nuran Yıldız Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na üç önemli soru sordu.

Dünyanın pek çok noktasına direkt uçuşları olan Türk Hava Yolları (THY), bir süredir Ankara'dan yalnızca İstanbul'a uçma politikası sürdürüyor. Ankara çıkışlı yurtiçi uçuşları  THY'ye ait diğer firma Ajet ile gerçekleşiyor. Ancak bu durum bazı sorunlar yaratıyor. Yazarımız Nuran Yıldız konuyla ilgili Bakan Uraloğlu'na 3 soru sordu:

Bir, THY neden sadece İstanbul’a uçuyor?

"Önceden artık herkes uçuyor diye gurur duyuyorduk, şimdi bu durumu yönetemiyoruz. Bu yüzden Ulaştırma Bakanı Uraloğlu’na üç önemli sorum var;

Bir, bu ülkenin havayolu olan THY, neden bu ülkenin başkenti Ankara’dan sadece İstanbul’a uçuyor?

Adında “Türk” olan bir milli şirket, başkenti neden yok sayıyor? Bu ayrımcılığın, Ankara’ya “öteki” muamelesi yapmanın mantığı nedir?

İki, Ajet yolcuları neden ikinci sınıf?

Ajet yolcuları bu ülkenin insanları değiller mi? İsteseler de THY ile uçamıyorlar.

THY lounge’lar onlara kapalı. Yararlanmak için THY ile uçmanız gerekiyor, gideceği yere THY uçmuyor, ne olacak?

Ajet’te su bile parayla, peki ücretleri neden Euro ile? Ankara-Trabzon arası Euro ne alâka?

Üç, havalimanları işletmesinin denetimi nasıl yapılıyor?

Yer hizmetlerinde görevlilerin iletişimi evlere şenlik. “Nereden maske bulabilirim?” sorusuna bile “elinin köründen” tarzı cevap verenler var.

Denetim de evlere şenlik. Güvenlikten geçerken birinin 250 ml şişesine izin var, birinin 10 ml’lik güneş kremine yok.

Otel tipi dikiş iğnesi geçmiyor, devasa çatal iğne geçiyor. Birisi sırt çantasında unuttuğu İsviçre çakısıyla bu ülkede 5 havalimanından uçabiliyor, yurt dışında alıkonuyor.

Ses sistemleri berbat. Hangar mantığında yapılmış havalimanlarının mimari çirkinlikleri bir yana, anonslardan kimse bir şey anlamıyor.

Dünyanın en önemli turistik havalimanlarından Dalaman örnek. Yer hizmetlerinde çalışanlar, anonsları yolcuya anlatmaktan bezmiş durumda.

Yolcu sayısı en yükseklerden olan Dalaman’da tuvalet sayısı çoğu yerde iki!

Yalı Çapkını final yaparken Star TV'den yeni dizi müjdesi geldi! Vural Çelik kimdir? Oyuncu Vural Çelik kaç yaşında neden vefat etti! Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı Vural Çelik hayatını kaybetti
Sonraki Haber