THY İtalya seferlerini iptal etti! Ne zamana kadar devam edecek?

Birçok insan her gün farklı yerlere seyahat ediyor. Çeşitli ulaşım hatlarını kullanılarak ulaşım sağlıyor. Hava yolu ise birçok insan tarafından kullanılmaktadır. THY'den bir haber geldi. Türk Hava Yolları, İtalya'ya seferlerini iptal etti. Peki Türk Hava Yolları, İtalya'ya seferlerini neden iptal etti? Ne kadar süre devam edecek? Detaylar haberimizde...

Hava yolu ulaşımı birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. THY'de önemli hava yolu şirketleri arasında yer alıyor. Türk Hava Yolları,İtalya'ya seferlerini iptal etti.Haberin duyulması ile birlikte herkes araştırmaya başladı. Türk Hava Yolları İtalya seferlerini neden iptal edildi? Ne kadar süre devam edecek? Merak edilen sorularının cevapları detayları ile haberimizde...

THY'NİN İTALYA'YA SEFERLERİ NEDEN İPTAL EDİLDİ?

Konuyla ilgili olarak Türk Hava Yolları resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"08.03.2018 tarihinde 12.00-16.00 saatleri arasında hava trafik hizmetleri personelinin gerçekleştireceği grev nedeniyle belirtiler saat dilimlerinde Roma, Venedik ve Milano havalimanlarına icrası planlanan tüm seferlerimiz iptal edilmiştir."

THY

Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı, Türkiye'nin bayrak taşıyıcısı olan ulusal hava yolu şirketi. Türk Hava Yolları'nın merkezi İstanbul'dadır. Türk Hava Yolları'nın uçuş ağı Avrupa, Orta Doğu, Uzak Doğu, Kuzey Afrika, Orta Afrika, Güney Afrika, Kuzey ve Güney Amerika'ya kadar uzanmaktadır. 2015 yılında toplam 61,2 milyon yolcu taşıdı.

Skytrax'ın 2016 ödüllerine göre arka arkaya 6. kez Avrupa'nın en iyi hava yolu seçilmiştir ve hâlihazırda dünyanın en iyi 4. havayoludur. Ayrıca pek çok alanda yüksek dereceler elde etmiştir. Star Alliance üyesi Türk Hava Yolları; 120 ülkede, 49'u iç hat, 243'ü dış hat olmak üzere 292 şehir ve 300 havaalanına uçmaktadır. Bu geniş uçuş ağı sayesinde dünyanın en çok ülkesine sefer düzenleyen havayolu unvanına sahiptir.[6]

21 Ekim 2016 tarihinde Doç. Dr. Temel Kotil'in yerine, daha önce Sivil Havacılık Genel Müdürü olan Bilal Ekşi Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili olarak atanmıştır.

1968 yılı, Rize doğumlu olan Bilal Ekşi, lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayarak 1989 yılında mezun olmuştur. Meslekî hayatına, T.C. Devlet Demiryolları’nda Elektronik ve Haberleşme Mühendisi olarak başlayan Ekşi, daha sonra İstanbul Ulaşım A.Ş.’de Atölye Müdürlüğü görevini üstlenmiştir. 2003 – 2005 yılları arasında Türk Hava Yolları'nda uçak motoru, iniş takımları ve tüm komponentlerin bakımından sorumlu Revizyon Atölyeleri Başkanlığı görevini yürütmüş ve 2005 yılında Türk Hava Yolları'nda Yer İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’na atanmıştır. Bu süre zarfında, özellikle zamanında kalkış performansının iyileştirilmesine yönelik önemli çalışmalarda bulunmuştur. 2008 - 2009 yıllarında Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.'de üretimden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı; 2010 yılında Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) yeniden yapılandırılması projesi kapsamında KTHY Genel Müdürlüğü; 2010 – 2011 yılları arasında ise Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve Amerikan motor üretim devi Pratt & Whitney’in ortak kuruluşu olan “Turkish Engine Center”da (TEC) Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Ekşi, 2011 yılının Nisan ayında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü görevine atanmıştır. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü görevini yürüttüğü dönemde Türkiye, 66 yıl aradan sonra ICAO Konsey üyeliğine tekrar seçilmiş ve ICAO’nun karar alma merciindeki 36 üyesinden biri olmuştur.

24 Şubat 2017 yılında yayımlanan kararname ile devlete ait %49,12 ait hisselerinin Türkiye Varlık Fonuna devredilmesi kararlaştırılmıştır.

TARİHÇE

İlk yıllar
20 Mayıs 1933 tarihli 2186 sayılı kanunla kurulan ve ilk adı Havayolları Devlet İşletme İdaresi olan Türk Hava Yolları, 1935 yılına kadar Millî Savunma Bakanlığı'na bağlı kaldıktan sonra 2744 sayılı kanunla, Bayındırlık Bakanlığı'na bağlanmıştır. 5 uçak ve 23 koltuk kapasitesi ile Ağustos 1933 tarihinde operasyona başladı. İlk uçağı Amerikan Curtiss imalatı 208 seri numaralı Kelebek adı verilen King Bird D-2 uçağı idi. Tanesi 25.555 dolara satın alınan çift motorlu uçak, sadece beş yolcu taşıyabiliyordu. Uçağın ilk seferi 3 Şubat 1933'te İstanbul’dan Eskişehir aktarmalı Ankara uçuşu olmuştur. King Bird D-2’ler 1937’de yerini İngiliz De Havilland imalatı Dragon Rapid’lere bırakmıştır.

1933 yılındaki filo:

2 adet King Bird (5 koltuklu)
2 adet Junkers F-13 (4 koltuklu)
1 adet Tupolev ANT-9 (10 koltuklu)
1935 yılında Bayındırlık Bakanlığı'na, 03.06.1938 tarih ve 3424 sayılı kanunla, Devlet Hava Yolları Umum Müdürlüğü'ne çevrilmiş ve katma bütçeli bir idare olarak Ulaştırma Bakanlığı'na bağlanmıştır. 21 Mayıs 1955 tarihli ve 6623 sayılı kanunla Devlet Hava Yolları Umum Müdürlüğü kaldırılmış, Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı adı ile her nevî hava nakliyatı ve buna müteferri yapmak ve hususî hukuk hükümlerine göre idare edilmek üzere Hükûmete bir Anonim Ortaklık kurma yetkisi verilmiştir. 20 Şubat 1956 tarihinde Esas Mukavelenâmesi'nin Bakanlar Kurulu'nca tasdik edilmesi, Ticaret Sicili'ne kayıt ve ilan olunması ile Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı kurulmuş ve 1 Mart 1956 tarihinde faaliyete geçmiştir. Kuruluşundaki sermayesi 60 Milyon TL idi.

1955-GÜNÜMÜZ
İşin doğası gereği en büyük ortak TC Maliye Vekâleti'ne bağlı olan Hazine Müsteşarlığı idi. 1956'da anonim ortaklık olurken katılan kurucu ortaklar şunlardır:

Cumhuriyet Matbaacılık ve Gazetecilik T.A.Ş.
Sedat Simavi Halefleri, Haldun ve Erol Simavi Kolektif Şirketi
Sefa Kılıçoğlu, Yeni Sabah Gazetesi Sahibi
Ercüment Karacan, Milliyet Gazetesi Sahibi
Vatan Gazetecilik ve Matbaacılık T.A.Ş
Hayat Mecmuası Tifdruk Matbaacılık Sanayi A.Ş.
Mithat Perin, İstanbul Ekspres Gazetesi Sahibi
Yusuf Ziya Ortaç, Akbaba Yayınevi Sahibi;
İlk İdare Meclisi (Yönetim Kurulu) Başkanı Rıza Çerçel, üyeler ise Osman Nebioğlu ve Semih Sipahioğlu idi.

İlk uluslararası sefer 12 Şubat 1947 tarihinde Atina'ya yapıldı. Devlet Hava Yolları pilotları Orhan Ayata ve Adil Gözender yönetimindeki, TC-ABA tescil kodlu DC-3 uçağı o gün saat sabah 10:00’da Ankara’dan havalanmış, İstanbul’da aktarma yaptıktan sonra Atina’ya hareket etmiştir. Yolculuk toplam 2 saat 40 dakika sürmüştür. DHY Genel Müdürü Osman Nuri Baykal da uçakta bulunan heyet içindedir.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü bu ânı; “Devlet Hava Yolları Genel Müdürlüğü'­nün, Ankara ile Atina arasında uçak servisi tesisi için Yunan Hükümetiyle bir müddetten beri yapmakta olduğu müza­kereler neticelenmiş ve ilk tecrübe uçağı bu sabah saat 10’da Atina'ya gitmek üzere Ankara'dan hareket etmiştir. Dug-lâs-3 tipinde çift motorlu olan bu uçak, bugün İstanbul'dan kalkacak ve yarın sabah Atina'ya gidecektir” şeklinde duyurmuştur.

Atina seferinden sonra, Türk Hava Yolları'nın yakın zamanda uluslararası uçuş noktalarına Lefkoşa, Beyrut ve Kahire de eklenmiştir.

2. el otomobil piyasasında talep arttı, fiyatlar düşmeye devam ediyor Çorluspor 1947'nin teknik direktörüne silahlı saldırı anı kamerada Vicenzo Montella: "Bizim için rakip fark etmez"
Sonraki Haber