TOKİ 37 şehirde yeni arsa satışına başlıyor! İşte tarih ve internetten katılma yöntemi

TOKİ'nin büyük merakla beklenen yeni arsa satışları, 30-31 Ekim tarihlerinde saat 10.30'da başlıyor. İstanbul ve Ankara'da arta satışlarına online şeklide katılabilirsiniz.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye genelinde 35 ilde toplam 297 arsayı satışa sunuyor. Bu satışlar, açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek ve alıcılar, yüzde 25 peşinat ödedikten sonra kalan tutarı 48 ay vade ile ödeyebilecek.

TOKİ 35 İlde 297 Arsayı Satışa Çıkarıyor

Açık artırma, hem İstanbul hem de Ankara'da fiziksel olarak yapılacak olup, çevrim içi katılım da mümkün olacak. Arsa satışının toplam muhammen bedeli 13 milyar 291 milyon 500 bin 471 lira olarak belirlendi ve bu arsalar toplamda 2 milyon 825 bin 559 metrekarelik bir alanı kapsıyor.

Arsalar Hangi Şehirlerde

TOKİ'nin 297 arsa satışı için belirlenen şehirler şu şekilde: Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Adana, Mersin, Şanlıurfa, Ankara, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Sakarya, Yalova, Eskişehir, Gaziantep, Elazığ, Afyonkarahisar, Konya, Denizli, Kayseri, Çorum, Aksaray, Çankırı, Amasya, Erzurum, Ağrı, Ardahan, Muş, Malatya , Artvin, Bitlis, Düzce.

 

Satış Tarihleri ve İller

TOKİ'nin arsa satışları, 30-31 Ekim tarihlerinde saat 10.30'da başlayacak. Satışların yapılacağı iller arasında İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehirlerin yanı sıra Diyarbakır, Antalya, Adana, Mersin ve Şanlıurfa gibi birçok il bulunuyor. Satışların gerçekleştirileceği mekanlar ise İstanbul'da TOKİ Hizmet Binası Konferans Salonu ve Ankara'da Bilkent Otel ve Konferans Merkezi olarak belirlendi. Bu geniş kapsamlı satış süreci, yatırımcılar için önemli fırsatlar sunarken, şehirlerin gelişim potansiyelini de artırmayı hedefliyor.

Satışlara online yani çevrimiçi nasıl katılabilirsiniz?

TOKİ'nin arsa satışlarına çevrim içi katılım sağlamak için belirli adımlar izlenmelidir. Çevrim içi katılım, fiziksel olarak İstanbul ve Ankara'da düzenlenecek olan açık artırmalara uzaktan erişim imkanı sunar. İşte çevrim içi katılım süreci hakkında bilmeniz gerekenler:

1. Başvuru Şartları: Çevrim içi katılım için öncelikle başvuru şartlarını karşılamak gerekmektedir. Başvuru sahiplerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve 18 yaşını doldurmuş olması gerekir. Ayrıca, başvuru bedeli olarak belirlenen miktarın yatırılması gerekmektedir.

2. Çevrim İçi Katılım: Açık artırmaya çevrim içi katılmak isteyenler, TOKİ'nin resmi web sitesi veya duyurularında belirtilen platformlar üzerinden kayıt olabilirler. Çevrim içi katılım için gerekli olan kullanıcı hesabı oluşturulmalı ve sisteme giriş yapılmalıdır.

3. Ödeme ve Teminat: Çevrim içi katılımcıların, belirlenen teminat bedellerini Halk Bankası veya Ziraat Bankası şubelerinden yatırmaları gerekmektedir. Bu teminat dekontu, çevrim içi başvuru sırasında sisteme yüklenmelidir.

4. Açık Artırma Süreci: Çevrim içi katılımcılar, açık artırma sırasında tekliflerini sistem üzerinden verebilirler. Canlı yayın veya anlık güncellemelerle artırma sürecini takip edebilirler.

Bu adımlar sayesinde, TOKİ'nin arsa satışlarına çevrim içi olarak katılabilir ve teklif verebilirsiniz. Çevrim içi katılım, fiziksel olarak bulunamayacak alıcılar için büyük bir kolaylık sağlamaktadır.

Ankara'da Türk savunma sanayinin kalbine canlı bomba saldırısı mı? Ankara TUSAŞ'ta terör saldırısı! Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama! Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi önünde patlama
Sonraki Haber