Tomris Giritlioğlu'na veda! 'Onunla çalışanlar, onunla beraber olanlar yetim kaldı'

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden senarist, yapımcı ve yönetmen Tomris Giritlioğlu için tören düzenlendi. Mecidiyeköy'deki İstanbul Devlet Tiyatroları sahnesinde düzenlenen törene ailenin yakınları ve çok sayıda sanatçı katıldı.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 67 yaşında hayatını kaybeden senarist, yapımcı ve yönetmen Tomris Giritlioğlu için Mecidiyeköy'deki İstanbul Devlet Tiyatroları sahnesinde tören düzenlendi. Törene Giritlioğlu'nun erkek kardeşi, oğlu, aile yakınlarıyla, sanatçı dostları ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan oyuncu Cansel Elçin, 'Bizlerin sektördeki herkesin bir anısı vardır onunla. Onunla çalışanlar, onunla beraber olanlar yetim kaldı' dedi.

HÜLYA AVŞAR: BENİM İÇİN ÇOK BÜYÜK KAYIP

Hülya Avşar, yönetmen Tomris Giritlioğlu’nu son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Törende kendisine uzatılan mikrofonlara konuşan Avşar, "Çok büyük bir kayıp. Benim için ayrıca çok büyük bir kayıp... Diyecek bir şey yok, ışıklar içinde uyusun. Her zaman hatırlayacağız. Giderken öyle şeyler bırakıp gitti ki unutmak mümkün değil" dedi.

BELÇİM BİLGİN: REHBERİMDİ BENİM

Belçim Bilgin ise "Hem çok seviyorum, hem çok şey borçluyum ona. Bize kattığı değerler yol boyunca hep kıblem oldu. Bundan sonra da olacak. İnandığı hiçbir şeyden vazgeçmeyişi, çok erdemli oluşu... İnanılmaz tutkulu bir kadın oluşu... bir kadın olarak sektörde az kadının olduğu zamanlarda bu savaşı verip hiç vazgeçmeden hayallerini gerçekleştirmesi olağanüstü bir kudret bence. İzi silinecek gibi değil. Onun bize öğrettiklerini, bize yaşattıklarını yaşatabilir ona bir şeyler katabilirsek ne mutlu bize ama onun ışığına ilerleyeceğiz bunu biliyorum. Her birimiz… Hayatımızın en özel tecrübesini yaşadık onunla. Rehberimdi benim, çok üzgünüm... Hepimizin başı sağ olsun." dedi. 

Konuşması sırasında gözyaşlarına boğulan erkek kardeşi Başar Arcak ise, 'O kadar güzel şeyler söylediler ki o zaman daha da gurur duydum . İyi ki benim ablammış. Onu çok seviyorum' diye konuştu.

Sözlerine 'Canım annem, büyük aşkım, sonsuz flörtüm' diye başlayan oğlu Ilgaz Giritlioğlu ise, 'Tomris'in oğlu olmak hem çok zor hem de çok kolay. Çetin ceviz bir hayat, uykusuz montaj odaları, bol sigara, çok fazla senarist, kostümler, güzel oyuncular ve kameralarda dolu, nefes kesen bir hayat. Seninle çok gurur duyuyorum' şeklinde konuştu.

Tomris Giritlioğlu için, bugün ikindi namazına müteakip Teşvikiye Camiinde cenaze namazı kılınacak. 67 yaşında hayatını kaybeden Giritlioğlu'nun cenazesi 25 Eylül Çarşamba günü Antakya Asri Mezarlığında toprağa verilecek.

DÖNEM DİZİSİ FURYASINI BAŞLATTI

Tomris Giritlioğlu, 1957 yılında Konya-Kadınhanı’nda doğdu. Çocukluğunun ilk yılları Adana’da geçti. İlkokul 3. sınıftan sonra eğitim hayatına TED Ankara Koleji’ne devam etti.

Yükseköğrenimini Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı. Mezun olduktan sonra TRT’de çevirmen olarak çalışmaya başladı.

1977’de TRT Haber Dairesi Başkanı Aycan Giritlioğlu ile evlendi. 1980 yılında oğlu Ilgaz dünyaya geldi. İlk uzun metrajı “Suyun Öte Yanı”nı 1991’de çekti, bu filmle ödüller kazandı. 1994’te Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Yaz Yağmuru” öyküsünü sinemaya uyarladı.

1999’da yönettiği “Salkım Hanımın Taneleri” Altın Portakal’da ‘en iyi film’ seçildi. 2002’de TRT’den emekli olan Tomris Giritlioğlu, özel televizyonlar için projeler üretti. “Çemberimde Gül Oya”, “Hatırla Sevgili” gibi dizilerle Türkiye’de ‘dönem dizisi’ akımını başlattı.

Bektaşilerden Arnavutluk'a sert yanıt: Geçersiz bir girişimdir Meteoroloji deprem bölgesi hava durumu tahminlerini yayınladı! Faiz oranlarını değişti! İşte 2 Milyon'un aylık faiz getirisi
Sonraki Haber