Trafik sigortası tavan fiyat uygulamasıyla fiyatlarda büyük düşüş | Zorunlu trafik sigortasının en ucuzu ne kadar? İşte 2017 zorunlu trafik sigortası fiyatları

Trafik sigortası tavan fiyat uygulaması sayesinde trafik sigortasında ortalama fiyat, sene başına oranla yüzde 42, geçen seneye oranla da yüzde 54 düştü. Zorunlu trafik sigortasının en ucuzu ne kadar? Zorunlu trafik sigortası fiyatları ne kadar oldu? Araç sahiplerini çok yakından ilgilendiren genelge yayınlandı. Genelgenin ardından Zorunlu trafik sigortasında karı azalan sigorta şirketleri işi yokuşa sürüyor. Peki genelgenin ardından 2017 zorunlu trafik sigortası fiyatları nekadar? Peki en ucuz trafik sigortası ne kadar? 2017 Zorunlu trafik sigortası fiyatları ve Trafik sigortası hesaplama... Tüm detaylar haberimizde...

Trafik sigortası tavan fiyat uygulaması sayesinde trafik sigortasında ortalama fiyat, sene başına oranla yüzde 42, geçen seneye oranla da yüzde 54 düştü. En ucuz zorunlu trafik sigortası ne kadar? 2017 zorunlu trafik sigortası fiyatları ne oldu? Araç sahiplerinin gündeminde bu sorunun yanıtı var. Herkes 2017 Zorunlu trafik sigortası fiyatlarını merak ediyor. 2017 Zorunlu trafik sigortası fiyatları ile ilgili vatandaşın beklediği haber geldi. Trafik sigortalarında tavan fiyat uygulaması 1 Nisan 2017 itibari ile başladı. Araç sahipleri en ucuz trafik sigortası ne kadar?diye soruyor. Peki trafik sigortası hesaplama nasıl yapılır? En ucuz trafik sigortası ne kadar? İşte 2017 zorunlu trafik sigortası fiyatları ve En ucuz trafik sigortası...

Hazine Müsteşarlığının "Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Pirimlerine İlişkin Genelgesi" kurumun internet sitesinde yayımlandı.

Genelgeye göre, yapılan değerlendirme sonucunda, söz konusu sigortanın zorunlu olması ve sigortalılar açısından primlerin ödenebilecek seviyede tutulması hususları göz önünde bulundurularak, 12 Nisan -31 Aralık tarihlerinde uygulanmak üzere zorunlu trafik sigortalarına ilişkin bazı kararlar alındı.

Tavan fiyat uygulamasında, kaza frekansları göz önünde bulundurularak Türkiye 8 il grubuna ayrıldı. Otomobilde 4. basamakta (daha önce araç sahibi olmayan kişiler) baz alınan tavan fiyat 807 lira olarak belirlendi.

Bu fiyat il gruplarına göre artacak veya azalacak. Baz fiyat için il grubu İzmir, Yalova, Erzurum ve Kayseri’den oluşacak. Bu bazın üzerine Kocaeli, Ankara ve Bursa'da yüzde 3, İstanbul'da ise yüzde 6 zamlı prim uygulanacak. Diğer iller ise yüzde 1’den başlayan ve yüzde 5’e kadar çıkan indirimlerle 5 gruba ayrıldı.

Trafiğe ilk çıkacak 4. kategorideki araçlar için (baz il grubunda) azami prim, kamyonette bin 55 lira, motosiklette 329 lira, traktörde 165 lira, minibüste (sürücü dahil 10-17 koltuk) bin 418 lira olarak uygulanacak.

Azami primler 4. basamak grup için kamyonda 2 bin 258 lira, otobüs (sürücü dahil 18-30 koltuk) 2 bin 21 lira, takside 2 bin 89 lira, sürücü dahil 31 ve üstü koltuğu olan otobüslerde 5 bin 7 lira, tarım makinesinde 245 lira olarak belirlendi.

Hasarsızlık sebebiyle prim artırım oranları da sürücünün kaza yapma durumuna yani hangi basamakta olduğuna göre değişecek. Buna göre kaza yapmayan sürücülerdeki (basamak 7) indirim oranı yüzde 45 olacak, son bir yılda en az 3 kaza yapanların prim artırım oranı (basamak 1) ise yüzde 150 olacak.

FİYATLARDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Trafik sigortası tavan fiyat uygulaması fiyatları düşürdü! Trafik sigortası tavan fiyat uygulaması, trafik sigorta poliçelerinin fiyatlarının düşmesini sağladı. Sigorta şirketlerinin böyle devam etmesi durumunda zarar edeceği iddia ediliyor. Sigorta şirketleri, tavan fiyat uygulaması ile zarar edeceğini belirtiyor. Sigorta primi fiyatları %54 düştü.

Zorunlu trafik sigortası primleri, geçmişte sigorta şirketleri tarafından haksız yere artırılmış. Vatandaşların durumdan olumsuz etkilenmesine neden olmuştu. Araç sahipleri sürekli artan primleri ödeyemediklerinden dolayı destek beklediler. Araç sahipleri duruma itiraz ettiler. Hükümet şirketleri uyardı ve Hazine gerekli indirimlerin yapılmaması halinde primlere el koyarak değişiklik yapacağını açıklamıştı. İndirim konusunda söz veren sigorta şirketleri, sigorta primi fiyatlarında indirime gitmek yerine sigorta fiyatlarına zam yaparak araç sahiplerine büyük bir sıkıntı yaşatmıştı. Devlet, Nisan ayında tavan fiyat uygulaması getirerek duruma müdahale etti. Tavan fiyat uygulaması, 12 Nisan tarihinde yürürlülüğe girdi. Sigorta fiyatları bu seneye kıyasla yüzde 42 oranında düştüğü tespit edildi. Geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında fiyatlardaki düşüş %54 seviyelerine ulaşıyor. Sene başında ortalama trafik sigorta primi 628 lirayken mayıs ayında güncel fiyatlar ortalama 442 lira olarak belirlendi. Fiyatlar bu şekilde giderse sene sonuna dek 2.2 milyar liralık bir gelir kaybının yaşanabileceği açıklandı. Sigorta şirketleri tarafından 2018 yılında büyük kayıpların yaşanmasından dolayı endişe duyuluyor. Bir an önce trafikte serbest sisteme geçilmesi gerektiği konusunda çağrılar yapılıyor. Tavan fiyat uygulamasının şirketleri zor durumda bırakmaya başladığı söylenirken hükümete orta yol bulunması için bazı öneriler sunuluyor.

TRAFİK SİGORTASINDA TAVAN FİYAT UYGULAMA SÜRESİ UZATILMALI

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Mevcut tavan fiyat uygulaması 12 Nisan 2018'e kadar sürdürülmeli. Böylelikle tüm sürücüler, düşük fiyattan yararlanmış olur" dedi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortasında tavan fiyat uygulamasının 31 Aralık 2017'de sona ereceğini belirterek, "Mevcut tavan fiyat uygulaması 12 Nisan 2018'e kadar sürdürülmeli. Böylelikle tüm sürücüler, düşük fiyattan yararlanmış olur." ifadesini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, zorunlu trafik sigortasında tavan fiyat uygulamasının 12 Nisan'da başladığını ve 31 Aralık 2017'de sona ereceğini hatırlattı.

Trafik sigortası poliçelerinin 1 yıl için düzenlendiğini, 1 Ocak-11 Nisan 2017 arasında poliçesi düzenlenen yüzbinlerce esnafın, yüksek fiyattan prim ödemek zorunda kaldığını ifade eden Palandöken, "12 Nisan'dan sonra poliçesi yenilenenler ise çok daha ucuz fiyattan yararlandı. Bu 3,5 aylık sürede mağdur olan esnafın mağduriyetinin giderilmesi için mevcut tavan fiyat uygulaması en erken 12 Nisan 2018'e kadar sürdürülmeli. Böylelikle tüm sürücüler, düşük fiyattan yararlanmış ve haksızlığın önüne geçilmiş olur." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, zorunlu trafik sigortası ödemelerinin kaç taksitle yapabileceğinin de Hazine Müsteşarlığı tarafından açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirtti.

"SİGORTAYI DEVLET YAPSIN"

Söz konusu uygulamadaki sorunların kalıcı olarak çözüme kavuşturulmasına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

"Tavan fiyat uygulaması sona erdiğinde sigorta şirketlerinin, bu dönemdeki zararlarını telafi etmeye çalışacaklarından ve fiyatlarda astronomik bir artış yapacaklarından endişe ediyoruz. Sorunun kalıcı olarak çözüme kavuşturulması için tüm taraflar bir araya gelmeli ve ülkemiz için en uygun sistemin kurulması için uygun zemin hazırlanmalı. Zorunlu ve kasko sigortada artık bir orta yol bulunmalı veya sigortayı devlet yapmalı."

ŞİMŞEK'TEN ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, zorunlu trafik sigortasında başlatılan tavan fiyat uygulamasını hiçbir zaman isteyerek yapmadıklarını belirterek, "Gönül ister ki her sektör kendi fiyatlamasını doğru yapsın. Ama bu bir zorunlu trafik sigortası." dedi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, sektörün trafik sigortasında 16,5 milyon kişiye bu hizmeti verdiğini belirterek, "Ciddi bir kesim... 2015 yılının özellikle ikinci yarısından itibaren trafik sigortası primlerinde ciddi bir artış oldu ve toplumun geniş kesimlerini etkiledi." dedi.

Özellikle otomobil araç türünde ortalama primin 2016'da bir önceki yıla göre yüzde 87 arttığını kaydeden Şimşek, şöyle devam etti:

"Bu artışı sorguladığımızda, 'zorunlu trafik sigortasında fiyatlamada istikrarı bozan bazı gelişmeler var' denildi. Mesela mahkeme kararları... Biz gittik, ciddi bir şekilde mevzuatı düzelttik. Sizin yaklaşımınız, 'Bekleyelim, mevzuat gerçekten işliyor mu?' Burası hukuk devleti... Açık ve net olarak söyleyeyim; TBMM, bir kanun çıkarttıysa yargıyı bağlar. Ona herkes uymak zorunda. En başta da hukukçular... 'Bekleyelim görelim, gerçekten mahkemeler bu çerçevede karar verecek mi şeklindeki yaklaşım' topu taca atmak gibi bir şey... Onun için rekabeti artırmaya yönelik de birtakım adımlar attık. Baktık ki zorunlu trafik sigortası primlerinde arzu edilen, beklenen düşüşler sağlanmadı. O nedenle 12 Nisan'da bir tavan prim uygulamasına geçtik."

TRAFİK SİGORTASINDA YENİ OYUN

Tavan fiyatı ile kârı azalan sigorta şirketleri önce taksiti kaldırdı şimdi de işi yokuşa sürüyor. Özellikle hasarlı araçlara zorunlu sigorta yapmamak için bahaneler üretiliyor. En sık rastlanan gerekçe ise ‘sistem arızası’

Trafik sigortasında fahiş fiyatların önüne geçmek için uygulanan tavan fiyat şirketlerin kârını azaltınca, işin rengi değişti. Sigorta şirketleri, yüksek maliyet yarattıkları gerekçesiyle özellikle hasarlı araçlara farklı gerekçelerle trafik sigortası yapmıyor. Kredi kartına taksiti de kaldıran şirketler, çoğu zaman 'Sistemde arıza var' ya da 'Yeni sisteme geçiş aşamasındayız' diyerek vatandaş ve acenteleri mağdur ediyor.

Acenteler; şirketlerin, poliçe yapmak istemediğini, bunun için de türlü gerekçelerle işi yokuşa sürdüğünü belirtirken, "Özellikle hasarlı araçlar için şirketlerden fiyat alamıyoruz. Bu durum, trafikteki sigortasız oranını artıracaktır. Mutlaka bir önlem alınmalı" yorumunu yapıyor.

Özgür Sigortacılar Platformu Başkanı Neşe Demirağ, "Şirketler, ferdi kaza, yol yardımı gibi ek teminatlar vererek tavan fiyatı da aşmaya çalışıyor. Poliçe sayısı ciddi oranda düştü. Şirketler resmen sigorta yapmamak için direniyor" dedi. Yeni uygulamayla fiyatların vatandaş lehine oldukça aşağıya çekildiğini ancak sigorta şirketleri açısından ortaya büyük bir maliyet sıkıntısı çıktığını anlatan Demirağ, "Firmalar şu anda resmen poliçe seçiyor. Kendilerine yüksek maliyet yaratacak poliçeleri yapmıyorlar" dedi. Demirağ, bunun acenteleri de ciddi anlamda zora soktuğunun altını çizdi.


TAKSİTİ KALDIRDILAR

Tüketiciler Derneği Başkanı Levent Küçük de poliçe bedellerinin 3-4 taksitten tek çekime dönmesi için sigorta şirketlerinin kendi aralarında anlaştığı yönünde yoğun şikayet aldıklarını belirtti. Bunun tüketicilerin ödeme gücü açısından mağduriyetler çıkardığının altını çizen Küçük, "Tüketiciye avantaj sağlayalım derken, şu anda mağdur etmiş oluyorlar" dedi.

BAHANESİ ÇOK GEREKÇESİ YOK

Sigorta şirketleri poliçe düzenlememek için birçok bahane öne sürüyor. Bunlardan bazıları şöyle:
Sistem arızasını öne sürme
Kredi kartına taksiti kaldırıp tek çekime gitme
Onaya gönderilen poliçeye onay verilmemesi
'Sistemlerimiz tavan Bahanesi çok gerekçesi yok fiyat uygulaması nedeni ile düzeltiliyor' bahanesi
Poliçesi düzenlenecek olan araçların fotoğraflarının istenmesi, ehliyet ya da ruhsatları sisteme yükletme yoluyla prosedürün artırılması
Ek teminatlar verilerek tavan fiyatın aşılması.

DAHA ÖNCEKİ SİGORTA POLİÇELERİ İPTAL EDİLEMEYECEK

Öte yandan sigorta şirketleri tarafından uygulanacak aracı komisyonu oranı yüzde 10'dan da az olamayacak. Söz konusu oran, banka ve sigorta muameleleri vergisi, trafik hizmetlerini geliştirme hesabı ve güvence hesabı sigortalı katılım payı hariç, SGK payı dahil prim tutarı üzerinden hesaplanacak.

Söz konusu genelgeye aykırı prim ve aracı komisyon uygulayan sigorta şirketlerine ilgili mevzuat çerçevesinde müeyyide uygulanacak.

İşleten sıfatıyla ilk kez trafiğe çıkacaklar, prim artırımı ve indirimi içermeyen 4. basamakta değerlendirilecek.

Sigorta sözleşme süresi içinde işleten için herhangi bir tazminat ödemesi yapılmaması durumunda, müteakip sigorta sözleşmesinde uygulanacak prim indirim oranı bir üst basamağa göre belirlenecek.

Sigorta süresi içinde meydana gelen her tazminat ödemesi için müteakip sigorta sözleşmesinde uygulanacak prim artırım oranı bir alt basamağa göre, her sakatlanma veya destekten yoksun kalma tazminat ödemesi için prim artırım oranı iki alt basamağa göre yapılacak.

Genelgenin yürürlülük tarihinden önce yapılmış zorunlu trafik sigortası poliçeleri iptal edilerek, yeni poliçe düzenlenemeyecek.

Yarından itibaren yürürlüğe girecek olan genelgede, araç grubu itibarıyla baz il grubu için (İzmir, Yalova, Erzurum, Kayseri) 4. basamak azami prim tablosu şu şekilde yer aldı:
Araç grubu 4. basamak azami primleri (TL)

Otomobil: 807
Kamyonet: 1.055
Motosiklet: 329
Traktör: 165
Minibüs (sürücü dahil 10-17 koltuk): 1.418
Kamyon: 2.258
Çekici: 3.784
Otobüs (sürücü dahil 18-30 koltuk): 2.021
Taksi: 2.089
İş makinesi: 690
Otobüs (sürücü dahil 31 ve üstü koltuk): 5.007
Özel amaçlı araç: 2.200
Römork: 456
Tanker: 1.436
Tarım makinesi: 245

En ucuz trafik sigortası ne kadar? Tıkla öğren

Trafik sigortasındaki fahiş fiyatlar sonrası yasal düzenlemeyle artışın önüne geçildi. Son 3 ayda primler yüzde 12’ye yakın düşüş gösterdi.

İşte trafik sigortasında ortalama primler...

OTOMOBİL TRAFİK SİGORTASI ORTALAMA PRİMLERİ

Ocak: 467 TL
Mayıs: 571 TL
Ağustos: 513 TL


TAKSİ TRAFİK SİGORTASI ORTALAMA PRİMLERİ

Ocak: 1786 TL
Mayıs: 2344 TL
Ağustos: 2238 TL

MİNİBÜS TRAFİK SİGORTASI ORTALAMA PRİMLERİ

Ocak: 1096 TL
Mayıs: 1269 TL
Ağustos: 1174 TL


OTOBÜS TRAFİK SİGORTASI ORTALAMA PRİMLERİ

Ocak: 4069 TL
Mayıs: 5283 TL
Ağustos: 5525 TL

KAMYONET TRAFİK SİGORTASI ORTALAMA PRİMLERİ

Ocak: 669 TL
Mayıs: 774 TL
Ağustos: 732 TL


KAMYON TRAFİK SİGORTASI ORTALAMA PRİMLERİ

Ocak: 1783 TL
Mayıs: 2027 TL
Ağustos: 1886 TL

TRAKTÖR TRAFİK SİGORTASI ORTALAMA PRİMLERİ

Ocak: 142 TL
Mayıs: 191 TL
Ağustos: 176 TL


MOTOSİKLET TRAFİK SİGORTASI ORTALAMA PRİMLERİ

Ocak: 204 TL
Mayıs: 307 TL
Ağustos: 282 TL

TRAFİK SİGORTASINDA TAVAN FİYAT UYGULAMASI BAŞLIYOR

Zorunlu trafik sigortasında tavan fiyatlar bu hafta açıklanıyor. Başbakan Yardımcısı Şimşek, gelecek yeni sistemde araba ile birlikte şoförün de sigortalanacağını söyledi. Zorunlu trafik sigortasında serbest tarifeye geçilmesiyle poliçe fiyatlarında yaşanan yüzde 200'lere varan artışlar, tavan fiyat ile frenlenecek. Zorunlu trafik sigortası tavan fiyat ile ilgili son dakika haberlerimizde...

Zorunlu trafik sigortası tavan fiyat son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. 16.5 milyon araç sahibi ve sigorta sektörü uzun süredir trafik sigortasına getirilecek prim tavanı ile yatıp kalkıyor. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in açıklamaları ile gündeme gelen konu hakkında Hazine Müsteşarlığı çalışmasını tamamladı ve Mehmet Şimşek’e iletti. Tavanın gelmesi ile şimdiye kadar düşük fiyat uygulanan marka ve kademelerde prim zammı olması mecburi değil. Eğer sigorta şirketi isterse tüm fiyatları tavana çekerse fiyat artışı sağlanmış olur. Trafik sigortasında araçlar hasar oranlarına göre 7 ayrı basamakta sigortalanıyor. İlk yıl 4’üncü basamaktan giren araçlar sonraki yıllarda kaza yaparsa 1’inci basamağa, yapmazsa 7’inci basamağa doğru ilerliyor.

KEYFİ UYGULAMA BİTECEK

Uygulamanın diğer sevinen tarafı ise acenteler. Uzun zamandır sigorta şirketlerinin primlerde herhangi bir indirime gitmediği ve anlık fiyat değişimleri yaptıklarını belirten Sigorta Aracıları ve Acenteler Derneği Başkanı İrfan Uzun, "Sigorta şirketlerinin keyfi fiyatlandırmasının da önüne geçilecek" dedi. Hasarsızlık indiriminin hiçe sayılmasının da ortadan kalkacağını belirten Uzun şöyle konuştu: "Hazine'nin belirleyeceği tavan fiyat çok önemli. Şu anda aynı araca 800 lira prim fiyatı çıkaran da var 3 bin 700 lira çıkaran da. Tavan fiyat örneğin 650 lira olursa hiçbir sigorta şirketi 650 lirayı geçemeyecek. Bunun yanında hasarsızlık indirimleri de eklenince trafik sigortasına ödenen rakam gözle görülür şekilde azalacak."

3 ADIMDA YENİ DÖNEM

1. Adım: Trafik sigortası olan sürücüler tavan fiyat sonrası yüzde 5 kesinti ile indirimli fiyat üzerinden yeni poliçeye geçebilecek.

2. Adım: Önceki poliçeyle yenilenen poliçe arasındaki farkı, sigorta şirketi araç sahibine iade edecek.

3. Adım: Araç hasarsızsa tavan fiyattan elde edilen indirimin üzerine hasarsızlık indirimi de eklenecek ya da sigorta primi hasar oranı üzerine belirlenecek.


SİGORTASIZ SAYISI AZALACAK

Tüketici Sorunları Derneği Sigorta Komisyonu Başkanı Taner Çağatay, yapılan "tavan fiyat" uygulaması sayesinde tüketicinin rahatlayacağını söyledi. Çağatay, zorunlu olduğu halde trafik poliçesini yaptırmayanların sigorta yaptırmaya teşvik edileceğini bu şekilde trafikteki sigortasız sayısının da azalacağını kaydetti.
Primlerde 2 yıl önce yüzde 300'lere varan artışlar yaşanmıştı.

Türkiye'de trafikte olan 20 milyon aracın 6.2 milyonu ağırlıklı olarak sigorta primlerinin yüksekliğinden dolayı sigortasız dolaşıyor. Bu yüzden gözler Hazine'nin belirleyeceği tavan fiyatta.

TRAFİK SİGORTASI TAVAN FİYAT NE KADAR?

Trafik sigortasındaki tavan fiyat uygulaması ile sigortasız araç sayısının azalması sağlanacak. Sigorta şirketleri verilen tavan fiyatın üzerinde fiyat talep edemeyecek ve fazla olan tutarı araç sahibine ödemekle yükümlü olacaktı.

1 Nisan ile yürürlüğe giren torba yasa ile beraber trafik sigorta tavan fiyatı da henüz belirlenmedi. Belirlenen tavan fiyatının üzerinde poliçe ödemek zorunda kalanlar da fazla primi sigorta şirketlerinden talep edebilecek. İadeler ise 1 Temmuz itibari ödenmeye başlayacak. 1 Temmız itibari ile sigorta şirketlerinin özel intenet sitelerinden ve Sigorta Bilgi Merkezi’nin (SBM) intenet sitesinden hak sahiplerine duyurulmak suretiyle bilgilendirme yapılacak.

FİYAT TEKLİFLERİ NEDEN FARKLI?

Trafik sigortasında prim teklifi almak için sbm.org.tr üzerinden iki farklı araç için yaptığımız sorgulama bazı şirketler arasında 4 katı fiyat farkı ortaya çıktı. Uzmanlar aradaki bu uçurumun en önemli nedenini "Bu durum, bazı şirketlerin zorunlu trafik sigortası yerine kasko, yangın veya nakliye branşlarında büyümek istemesinden kaynaklanabilir" şeklinde açıkladılar. İki araç arasındaki fiyat farkının en önemli nedenlerine gelince uzmanlar bu konuda da birçok kritere dikkat çekiyor. Bunlardan biri aynı model ve yıldaki araçlara aynı sigorta şirketi farklı poliçe bedeli kesebilir. Bunun sebebi kişinin bulunduğu basamakla ilgili. Son üç yılda hiç kaza yapmamış 7. basamakta olan biri ile son bir yılda üç kez kaza yapmış 1. basamaktaki bir kişinin zorunlu trafik sigortası bedeli aynı olmaz. Ayrıca kazalarda ortaya çıkan hasarlar da fiyatlarda belirleyici oluyor. Bir diğer neden ise aracın bulunduğu bölgenin riskiyle alakalı. Şayet araç şiddet ve terörün olmadığı bir il veya ilçedeyse primi daha düşük. Tam tersi durumda prim yükseliyor.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTA SORGULAMA ADRESİ NE?

Yeni sistem bu ay yani Eylül sonu itibarıyla başlıyor. Poliçe yenilemelerinizi artık internet sitesine girerek kendiniz yapabileceksiniz. Bunun için TC numarası ile araç plakası sorgulaması yapılması yeterli olacak.
Zorunlu trafik sigortası poliçe yenilemeleri Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin internet sitesinden yapılacak. Sigorta sorgulaması yapacağınız internet adresi de şöyle: www.sbm.org.tr


ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI NEDİR?

Zorunlu trafik sigortası, her araç sahibi tarafından yaptırılması zorunlu olan ve hasar anında karşı tarafa verilebilecek bedeni ve maddi zararları güvence altına alan bir sigortadır. Zorunlu trafik sigortasını yaptırmayan araçlar trafiğe çıkamazlar.

Avrupa borsaları yükselişle kapandı! THY’de 38 uçuş lodos nedeniyle iptal edildi! İstanbul'da şiddetli lodos: Uçaklar havada turluyor
Sonraki Haber