Trump azil soruşturmasından aklandı!

Demokratların talebi ile hakkında "görevini kötüye kullanma" suçlaması ile azil soruşturması açılan ABD Başkanı Trump Senato'da yapılan oylamada 48'e karşı 52 oyla aklandı. Trump ikinci oylamada da 53 red oyu ile tüm suçlamalardan aklanmış oldu. Senatoda ağırlık Cumhuriyetçilerden yana bulunuyor...

ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki azil süreci, Senato'daki yargılamanın ardından yapılan oylamayla sona erdi.

Yapılan ilk oylamada, 48 Senatör Trump hakkındaki görevini kötüye kullanma suçlanmasının suçlu bulunması gerektiği yönünde oy kullanırken, 52 Senatör ise buna karşı yönde oy verdi.

Trump'ın Kongre'nin çalışmasına engel olduğu suçlamasıyla ilgili yapılan oylamada da sonuç, 47'ye karşı 53 ile ABD Başkanı'nın lehine çıktı.

Cumhuriyetçi Utah Senatörü Mitt Romney, ilk oylamada Trump'ın görevini kötüye kullandığı iddiasından suçlu bulunması gerektiği yönünde oy kullanırken, ikinci oylamada ret oyu verdi.

Böylece Trump, hakkında azil soruşturması açıldıktan sonra ABD Senatosu'nda aklanan üçüncü Başkan olarak tarihe geçti. Başkan'ın azledilmesi için 100 üyeli Senato'da üçte iki çoğunluğa ulaşılması şartı bulunuyor.

Senato'daki yargılama sürecinde tanıkların dinlenmesi ve ek belgelerin incelenmesi talepleri de kabul edilmemişti.

Trump hakkında Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy'den askeri yardım karşılığında eski Başkan Yardımcısı ve Demokrat başkan aday adayı Joe Biden ile ilgili yolsuzluk soruşturması açmasını istediği iddiaları nedeniyle kanuna aykırı davrandığı gerekçesiyle azil soruşturması başlatılmıştı.

'Zaten evli gibiyiz' demişti! Akın Akınözü sevgilisinden ayrıldı Prens 3. sezon ne zaman yayınlanacak? Adnan Polat'tan Dursun Özbek'in ibra edilmeme iddialarına sert yanıt
Sonraki Haber