'Trump öldü' iddiası! Twitter'da yayılan görüntüler gerçek mi? #Trumpisdied

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump’a suikast düzenlendiğine dair manipülatif haberler sosyal medyada bir anda yayıldı. İddiaların gerçek olmadığı ise kısa sürede ortaya çıktı

Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın ABD'de yapılan başkanlık seçimlerini sürpriz şekilde kazanması ile ülke genelinde protesto gösteri başladı.

Trump'a yönelik öfke sadece ABD'de sınırlı kalmadı, İngiltere'den de ABD'nin yeni başkanına suikast düzenlenmesi önerisi geldi!

İngiliz yayın organı The Guardian'da editör olarak görev yapan Monisha Rajesh, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, ABD'nin 45. başkanı seçilen Donald Trump'a yönelik suikast çağrısında bulundu.

Rajesh twitter paylaşımında "Başkana suikastin zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

Tepkiler üzerine Twitter ve Facebook hesabını silen Rajesh'in, The Guardian'daki işine son verildi.

Benzer şekilde, sosyal medyada pekçok kişi Trump'a suikast düzenlenmesinin "iyi bir fikir" olabileceğini savundu.

"TRUMP ÖLDÜ" YALANI

Donald Trump'ın başkan seçilmesine öfkenin ABD sokaklarında şiddete dönüştüğü günlerde sosyal medyada yeni bir kampanya daha başlatıldı.

Bugün, Twitter’da Donald Trump’a suikast düzenlendiğine dair iddialar, #Trumpisdied etiketi altında Trend Topic (Ana gündem) oldu.

Sosyal medyada Donald Trump’a ait olduğu iddia edilen sahte suikast görüntüleri de dolaşıma sokuldu.

Ancak kısa süre içinde Trump'ın saldırıya uğramadığı ve sikast iddiasını sosyal medya manipülasyonu olduğu ortaya çıktı.

Meteorolojiden sağanak yağış ve sis uyarısı! Dursun Özbek: Derbiyi evde yatarak izledim Gaziosmanpaşa'da 15 yaşındaki çocuk öldürüldü! Emniyetten açıklama!
Sonraki Haber