Türk Bayrağı resimleri! En iyi Türk Bayrağı görselleri | Türk Bayrağı tarihçesi

Türk Bayrağı resimleri! Şanlı Türk bayrağının en güzel hallerini sizin için derledik. Tarihten bu yana Osmanlı, Selçuklu gibi imparatorlukların kullandığı Şanlı Türk Bayrağı'nın resimlerini görmek bile Türkler için bir anlam ifade eder. Türk Bayrağını öpüp alnına koymak Türkler için vazgeçilmez bir ritüeldir. Peki Türk bayrağı görselleri, en güzel Türk bayrağı görselleri için detaylar haberimizde...

Türk Bayrağı resimleri! Türk Bayrağı demek tarihin her anına göklerden şahit tutmak demektir. Osmanlı İmparatorluğu'ndan önceki Türk devletlerinde kullanılan Türk Bayrağı, ilk olarak Selçuklu hükümdarı Gıysaddin Mesud tarafından Osman Bey'e gönderilen beyaz renkli sancaktır. Türk Bayrağı'nın ölçüleri, rengi vs belirlenmişti.r İşte bayrağın tarihçesiTürk Bayrağı resimleri ve en güzel Türk Bayrağı görselleri...


EN GÜZEL TÜRK BAYRAĞI GÖRSELLERİ


Al renkli zemin üzerine beyaz hilal ve yıldız konarak oluşan bayrak mevcut şekliyle ilk olarak 1844 yılında kabul edilmiştir. Türk bayrağındaki al kan kırmızısıdır ve şehitlerin kanını temsil eder. Gece yarısı şehit kanlarının üzerine yansıyan hilal biçimindeki ay ve bir yıldızla beraber şanlı Türk bayrağının görüntüsü oluşur. İşte en güzel Türk bayrağı resimleri…

Türk bayrağı, Türkiye’nin ulusal ve resmî bayrağıdır. Al renkli zemin üzerine beyaz hilal ve yıldız konarak oluşan bayrak mevcut şekliyle ilk olarak 1844 yılında Abdülmecit dönemindeki Tanzimat sürecinde kabul edilmiş, Cumhuriyet döneminde 29 Mayıs 1936’da 2994 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal bayrağı olarak kanunlaşmıştır. 22 Eylül 1983’te 2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu ile bayrak ölçütleri belirlenmiş ve bayrak son halini almıştır.

EN GÜZEL TÜRK BAYRAĞI GÖRSELLERİ

TÜRK BAYRAĞI TARİHÇE


Osmanlı İmparatorluğu’ndan önceki Anadolu Türk devletlerinde kullanılan bayrak renk ve sembolleri hakkında yeterli bir bilgi yoktur. Türk bayrağı ilk olarak Anadolu Selçuklu hükümdarı Gıyaseddin Mesud tarafından Osman Bey’e gönderilen beyaz renkli sancak olarak görülür.

15. yüzyıldan sonra al bayrak Yavuz Sultan Selim dönemindeki Çaldıran Muharebesi’nde ise yeşil bayrak kullanılmaya başlanmıştır. Türk bayrağına en yakın şekle ise III. Selim döneminde rastlanır. Bu bayrakta hilal ile birlikte sekiz köşeli yıldız kullanılmıştır. Sekiz köşeli yıldız şekil bilimine göre zafer anlamı taşımaktadır. 1844 yılında Abdülmecit dönemindeki Tanzimat sürecinde bayraktaki yıldız beş köşeli şeklini almıştır. Beş köşeli yıldız insanı sembolize etmektedir.Saltanatın kaldırılması üzerine 29 Mayıs 1936 tarihinde bayrağın şekli kesin bir şekilde tayin edilmiştir. 28 Temmuz 1937 tarihli, 27175 sayılı “Türk Bayrağı Nizamnamesi Kararnamesi” ile de Türk bayrağının kullanılışı düzenlenmiştir.

TÜRK BAYRAĞI ÖLÇÜLERİ

Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu’nun, 25 Ocak 1985 tarih ve 85/9034 nolu “Türk Bayrağı Tüzüğü” kararının 4. maddesinde, bayrağın boyutları belirlenmiştir.

Kanuna göre, Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmî yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara, kürsülere örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz.

Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya üniforma şeklinde giyilemez. Hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz. Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz. Al rengin tonu Pantone 485 ve RGB (227, 10, 23) olarak tayin edilmiştir

Can grubu kimdir, sahibi kim? Habertürk ve Show TV'yi satın alan İşte Habertürk ve Show TV'nin yeni sahibi Asgari ücretle birlikte hangi ödemeler değişecek?
Sonraki Haber