Türk Telekom ve Vodafone'dan büyük işbirliği...

Türk Telekom ve Vodafone mobil haberleşme altyapısı olmayan bin 472 yerleşim yerine mobil haberleşme hizmetini birlikte götüreceğini duyurdu.

Türk Telekom ve Vodafone mobil haberleşme altyapısı olmayan bin 472 yerleşim yerine mobil haberleşme hizmetini birlikte götüreceğini duyurdu.

İki şirketin ortak açıklamasına göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından mobil haberleşme altyapısı olmayan bin 472 yerleşim yerine bu hizmetin götürülmesi amacıyla 13 Mart tarihinde yapılan ihale sonuçları açıklandı.

İHALE TÜRK TELEKOM-VODAFONE ORTAKLIĞINDA KALDI

İhale KDV hariç bin 587 milyon TL ile en iyi teklifi veren Türk Telekom ve Vodafone iş ortaklığında kaldı.

Türkiye’de mobil iletişim hizmetinden faydalanmayan hiçbir yerleşim yerinin kalmaması için birlikte çalışacak olan Türk Telekom Grubu ve Vodafone arasında bu kapsamda yüzde 51 Türk Telekom Grubu’nun mobil operatörü Avea, yüzde 49 Vodafone paya sahip olmak üzere bir iş ortaklığı kurulacak.

36 AYDA TAMAMLANMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

Bakanlığın önderliğinde hayata geçirilen ve 36 ay içerisinde tamamlanması planlanan projede Türk Telekom ve Vodafone sahip oldukları altyapı, teknoloji ve bilgi birikimini bu projede birlikte kullanacak.

İhale sonucuna ilişkin değerlendirmede bulunan Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan en kısa zamanda çalışmalara başlayarak kırsal kesimlere mobil haberleşme deneyimini yaşatmayı hedeflediklerini söyledi. Doğan, “Amacımız projenin tamamlanmasıyla birlikte mobil kapsama alanını daha da yükseltmek. Vodafone ile birlikte kuracağımız iş ortaklığıyla mükerrer yatırımın önüne geçerek kaynakları çok daha verimli kullanacağız. Bundan sonraki dönemde de bu tarz işbirliklerine devam edeceğiz” dedi.

REKABET DEĞİL İŞBİRLİĞİ VİZYONU

Konuya ilişkin değerlendirmesinde Vodafone Türkiye’nin altyapıda rekabet değil iş birliği vizyonu ile faaliyet gösterdiğinin altını çizen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel de Türk Telekom ile kuracakları altyapı paylaşımına dayalı yatırım modeliyle hem kaynaklarından tasarruf edileceğini hem de Türkiye’nin dört bir köşesindeki vatandaşların dijital geleceğe çok daha hızlı bir şekilde hazırlamış olacaklarını dile getirdi. Süel, “Sektörümüzde bu ihalede olduğu gibi ortak yatırım ve altyapı paylaşımını teşvik edici modellerin geliştirildiği bir iklim sağlanırsa, Türkiye'nin telekomünikasyon sektöründe kendi bölgesinin öncü ülkelerinden biri olabileceğini öngörüyoruz” dedi.

Coğrafi zorluklar ve yüksek altyapı maliyeti nedeniyle mobil haberleşme hizmetinin verilemediği bölgelere özel olarak hazırlanan ‘Mobil Haberleşme Altyapısı Olmayan Yerleşim Yerlerine Altyapı Kurulması Projesi’nde tüm masraflar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, Evrensel Hizmet Bütçesi’nden karşılanacak. İhaleyi kazanan Türk Telekom Grubu ve Vodafone tarafından kurulacak iş ortaklığı kapsamında inşa edilecek altyapı diğer operatör ve aboneler tarafından da kullanılabilecek.

Kar yağacak mı? İstanbul Ankara Bursa Diyarbakır ne zaman kar yağacak? Venom serisi bitti mi? Venom: Son Dans final mi? Venom 4 olacak mı? Hizbullah'tan İsrail'e misilleme! Onlarca füze fırlatıldı!
Sonraki Haber