Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) 2023 burs başvuruları ne zaman? TDV burs miktarı ne kadar?

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sürecinin sona ermesiyle birlikte, üniversite eğitimine yeni başlayacak veya ara sınıflarda okuyan öğrenciler için burs desteği sunan kuruluşlar, şirketler ve vakıflar büyük bir ilgi odağı haline geldi. Bu bağlamda, özellikle Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), üniversite öğrencilerine maddi destek sağlayarak başarılı ve yetenekli gençlerin eğitimlerine katkıda bulunuyor. Peki, TDV 2023 burs başvuruları ne zaman? TDV burs miktarı ne kadar? İşte detaylar...

Türkiye Diyanet Vakfı ya da kısaca TDV, Türkiye'de faaliyet gösteren ve kamu yararına çalışan vakıf kuruluşu. Lisans düzeyinde eğitim gören öğrencilere maddi destek sağlayan TDV'nin burs yönergesi ve miktarı büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, TDV 2023 burs başvuruları ne zaman? TDV burs miktarı ne kadar? Ayrıntılar haberimizde... 

TDV BURS BAŞVURULARI 2023 NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Başvuruları 19 Ağustos-19 Eylül 2023 tarihleri arasında alınacaktır. Detaylı bilgi için kuruluşun web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

TDK BURS BAŞVURU ŞARTLARI

Tıp, mimarlık, mühendislik, hukuk ve öğretmenlik bölümlerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik, maddi-manevi destek olmak amacıyla “TDV Yurtları”nda uygulanan bir eğitim-öğretim programıdır.

T.C. vatandaşı olmak

Bekâr olmak (evli olmamak)

Programın açıldığı illerde öğrenim görüyor olmak

1. öğretim ve lisans düzeyinde öğrenim görüyor olmak

Üniversitelerin Hazırlık veya 1. sınıfında öğrenim gören adaylar öncelenir

Tıp, Mimarlık, Mühendislik, Hukuk, Öğretmenlik bölümlerinde öğrenim gören adaylar öncelenir

TDV BURS MİKTARI NE KADAR? 

Türkiye Diyanet Vakfı Yurt Burs Kurs desteği kapsamında öğrencilere lisans öğrenimi boyunca 9 ay 200 TL (Ekim-Haziran) aylık burs desteği, Program kapsamında öğrencilere barınma desteği, ile Akademik, Sosyal ve kültürel faaliyet desteği sağlanmaktadır.

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Netanyahu'ya yol gözüktü! İş ve siyaset dünyasını yasa boğan vefat! AK Parti'den kılıç çeken teğmenlere ilişkin yeni açıklama!
Sonraki Haber