Türkiye ekonomisi büyüdü, Avrupa ekonomisi küçüldü!

Euro Bölgesi, alışılmışın dışındaki yüksek enflasyon ve artan faiz oranlarının tüketici harcamalarını baskılamasının etkisiyle bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,1 daralarak, teknik olarak resesyona girdi. Türkiye ekonomisi ise 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüme kaydetti. Bununla beraber OECD 2023 yılının tamamı için Türkiye'ye yönelik büyüme tahminini yükseltti.

Avrupa İstatistik Ofisinin verilerine göre, 19 üyeli Avro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH), 2023'ün ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,1 azaldı. Öncü verilerde, Avro Bölgesi'nin çeyrek bazda yüzde 0,1 yıllık bazda da yüzde 1,3 büyüdüğü öngörülmüştü. Ekonomi geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,1 daralmıştı.

İkbal'in babası olay gününü anlattı Savunma bütçesi en yüksek olan ülkeler açıklandı! En düşük emekli maaşında rakam netleşiyor! Son 3 veri kaldı Kerem Aktürkoğlu'ndan sonra Benfica'ya bir de Fenerbahçeli yıldız Meteoroloji 3 kent için uyardı! İşte yurt genelinde hava durumu Milli Emlak'tan 9 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa satışı