"Türkiye Gazze’de tarafsız kalmalıydı" tartışması; Abdullah Ağar'ın sözlerine Ahmet Hakan'dan ağır yanıt

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar'ın konuk olduğu programda “Gazze’de Türkiye tarafsız kalmalıydı” sözlerine Hürriyet'ten Ahmet Hakan "Gazze’de tarafsız olmak, ortadan gitmek insanlıktan çıkmaktır, haysiyetsizliktir, şeref yoksunluğudur, namussuzluktur" sözleriyle yanıt verdi.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar'ın HaberTürk’te konuk olduğu programda Gazze’ye yönelik yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi.

Ağar'ın  “Gazze’de Türkiye tarafsız kalmalıydı” sözleri çok tartışılmıştı. Hakan bugünkü köşesinde "Bazıları İsrail / Filistin olayıyla ilgili olarak Türkiye’nin fazla taraf olduğunu söylemeye başladılar. “Keşke ortadan gitseydik” falan diyorlar. Ortadan gitmenin, tarafsızlığın namussuzluk olduğu bir yer varsa orası Gazze’dir. Gazze’de tarafsız olmak, ortadan gitmek... İnsanlıktan çıkmaktır, haysiyetsizliktir, şeref yoksunluğudur, namussuzluktur." diye yazdı.

AĞAR: SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM

Sözlerinin çarpıtıldığını ve manipüle edildiğini belirtti Abdullah Ağar ise X hesabından yaptığı açıklamada, "Dün televizyonda söylediğim; “Gazze’de Türkiye tarafsız kalmalıydı” sözümü eğip bükenler. Bunu yalana, iftiraya, hakarete, itibarsızlaştırmaya, manipüle aracına çevirenler. Sözümün her zaman olduğu gibi arkasındayım" dedi.

Ağar şunları söyledi:

"Yahudi’de olsa masum sivilleri hedef alan Hamas eyleminin arkasında durmakla, Gazze’deki masumların ve haklı Filistin davasının arkasında durmak çok farklı şeylerdir.
Sonuçları da ona göre olur.

⁃Gazze’deki masumlara yardım etmenin,

⁃İki devletli çözüme yürümenin,

⁃41 bini aşkın insanın katledilmesinin ve Gazze’nin yıkılmasının, Batı Şeria’nın daha da delik deşik edilmesinin, Kudüs çaresizliğinin önüne geçmenin,

⁃Çok daha büyük katliamları ve olası çok daha büyük savaşları engellemenin,

- İran’ın kazdığı kuyuya düşmemenin,

⁃Türkiye’nin arabulucu olabilmesinin, inisiyatif ve etki üretebilmesinin,

⁃Katliamlara imza atan İsrail ve arkasında duran Batı üzerinde etkili olabilmenin olası tek yolu buydu.

Hepsi geçip gitti. Size de bana saldırmak kaldı."

Kick boksçu trafikte 72 yaşındaki adamı yumruk atarak öldürdü Sakaryaspor Başkanına tokat videosunu çeken yönetici de tutuklandı! "İzin aldık gelecektik, vatan sağ olsun"
Sonraki Haber