Türkiye gri listeden çıktı! İşte 10 soruda FATF ve Türkiye'nin gri listeden çıkışı

BUNDAN SONRA NELER OLACAK?

Türkiye'nin gri listeden çıkışının özellikle uluslararası ekonomik ilişkilerde olumlu yansımalarının olması bekleniyor. Ülkenin finansal sistemine güvenin artmasına paralel olarak uygulanan ekonomik program hedeflerine ulaşılmasının kolaylaşması öngörülüyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "Türkiye, terörizmin finansmanı ve kara paranın aklanmasıyla mücadelesini bundan sonra da uluslararası standartlarla tam uyum içinde kararlılıkla yürütecektir" mesajı verirken MASAK ve diğer kurumların idari ve teknik kapasitesinin daha da güçlendirileceğini, gerektiğinde yasal ve idari düzenlemelerin hayata geçirileceğini vurgulamıştı. Ayrıca, kararın Türkiye'ye uluslararası kaynak girişini hızlandırıcı etkide bulunması ve borçlanma maliyetleri üzerinde de pozitif etki yaratacağı tahmin ediliyor. Türk lirası varlıklara ilginin artması da beklentiler arasında yer alıyor.

Semih Çelik'i destekleyip örgütleştiler: Bebek bacakları keseceğiz! İkbal ve Ayşenur son yolculuğuna uğurlandı Kız çocuğunun genital bölgesine kolonya döktürüp yaktırdılar! İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik'in odası görüntülendi! Adli bilişim uzmanından banka müşterilerine uyarı! İstanbul dahil çok sayıda kente sağanak yağış geliyor...