Türkiye güzeli İdil Bilgen'in babası Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi çıktı

Öte yandan Türkiye güzeli seçilen İdil Bilgen’in, Kiev Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen'in kızı olduğu öğrenildi.

MUSTAFA LEVENT BİLGEN HAKKINDA

Büyükelçi M. Levent Bilgen Kiev'deki görevine Ekim 2023'te başladı. Ukrayna'ya atanmasından önce Büyükelçi Bilgen, Abu Dabi Büyükelçisi (2014-2016) olarak görev yapmış ve eş zamanlı olarak Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı/IRENA Daimi Temsilciliği ile Şiddete Varan Aşırıcılık ile Mücadele Uluslararası Mükemmeliyet Merkezi/HEDAYAH Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi. Evvelce New York Başkonsolosluğu (2011-2014) ve Toronto Kurucu Başkonsolosluğu (2009-2011) görevlerini de ifa eden Büyükelçi Bilgen, diplomatik kariyeri boyunca Türkiye’nin Montreal'deki Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (2009) ve New York'taki Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği’nin (2003-2007) yanısıra, Pekin, Tel Aviv ve Ottawa gibi başkentlerde de çeşitli görevlerde bulundu.

Büyükelçi Bilgen, merkezde bulunduğu dönemlerde, Üçüncü Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Güvenlik Kurulu başta olmak üzere, çok sayıda kamu kurumunda ve uluslararası diplomatik etkinliklerde üst düzey danışmanlık ve koordinatörlük görevlerini üstlendi. Kariyerinin başlarında Dışişleri Bakanlığımızın Siyaset Planlama ve Yurt Dışı Tanıtım Genel Müdürlüklerinde çalıştı.

İki çocuk babası olan Büyükelçi Bilgen, George Mason Üniversitesi (Fairfax/VA, ABD) İşletme Yönetimi Bölümü'nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin Uluslararası İşlemler alanında yüksek lisans yaptı.

"Türkiye'nin nefretlik ailesi" ile ilgili yeni iddia İşte 19 Eylül 2024 güncel altın fiyatları Meteorolojiden birçok il için kuvvetli yağış uyarısı! Akaryakıtta tabelalar değişti! İşte güncel fiyatlar Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum Okan Buruk'tan Fenerbahçe maçı öncesi sürpriz Dries Mertens kararı