Türkiye için vur Busenaz Sürmeneli! Milli boksörümüz Taylandlı trans boksör ile karşılaşıyor

Dünya, Avrupa, Akdeniz ve Olimpiyat Şampiyonu Milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli, bugün Taylandlı (eski erkek) boksör Janjaem Suwannapheng ile karşılaşacak. Sürmeneli’nin maçı kazanması halinde, kadınlar kategorisinde yarı finalde, diğer tartışılan boksör Imane Khelif ile karşılaşacak.

Paris 2024 Yaz Olimpiyatları kadın boks dalında trans tartışmaları sürüyor.

PARİS YAZ OLİMPİYATLARI’NDA KADIN BOKSA GÖLGE DÜŞTÜ

Her dört yılda bir yapılan ve dünyanın bir çok ülkesinden çeşitli branşlarda binlerce sporcunun katıldığı Yaz Olimpiyat Oyunları, bu sene Paris’te yapılıyor. Fransa’nın başkenti Paris’te yapılan olimpiyatlarda, kadın boks dalında cinsiyet skandal yaşandı. Kadınlar Boks 66 Kilo son 16 turunda, İtalyan boksör Angela Carini, Cezayirli boksör Imane Khelif karşısında, 43. saniyede karşılaşmadan çekildi.

OLİMPİYAT KOMİTESİ İTALYA VE TÜRKİYE’NİN İTİRAZKARINI REDDETTİ

İtalyan boksör Angela Carini, çekilme kararının Cezayirli boksörün cinsiyet testisten geçememesine rağmen, karşılaşmaya kadın olarak alınması olarak söylediği ifade edilmişti. Carini maçtan sonra, ”Hayatımda hiç bu kadar sert bir darbe yememiştim. Burnuma gelen ikinci yumruktan sonra nefes alamadım.” dedi. Uluslararası Amatör Boks Federasyonu, Khelif’i geçen sene dünya şampiyonasından cinsiyet testini geçememesi nedeniyle diskalifiye etmişti. Paris Olimpiyat Komitesi, İtalya ve Türkiye’nin itirazlarını kabul etmemişti.

BUSENAZ SÜRMENELİ TAYLANDLI TRANS BOKSÖR İLE KARŞILAŞACAK

Öteyandan, Cezayirli Khelif’ten sonra, trans olduğu iddia edilen Tayvanlı Lin Yu-ting, Paris, Fransa'daki Olimpiyatlarda kadın rakibi Sitora Turdibekova'yı yendi. Lin-Yu-Ting'in daha önce erkek XY kromozomlarına sahip olduğu için 2023 kadınlar boks Dünya Şampiyonası'ndan men edilmişti. Bu arada, Dünya, Avrupa, Akdeniz ve Olimpiyat Şampiyonu Milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli, bugün Taylandlı (eski erkek) boksör Janjaem Suwannapheng ile bu akşam saatlerinde karşılaşacak. Sürmeneli’nin maçı kazanması halinde, kadınlar kategorisinde yarı finalde, diğer tartışılan boksör Imane Khelif ile karşılaşacak.

Kadınlar 60 kilo kategorisinde çeyrek final maç programı belli oldu. Busenaz Sürmeneli, Taylandlı Janjaem Suwannapheng ile karşılaşacak. Mücadele saat 18.06’da başlayacak. Olimpiyat heyecanı TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ekranlarından canlı yayınlanacak.

Haber: Mevlüt Yüksel

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk hafta maçları tamamlandı! Alper Kul'un Güldür Güldür Şov'dan ayrılma sebebi ortaya çıktı! İsrail'in bomba yağdırdığı güney Lübnan alev topuna döndü!
Sonraki Haber