Türkiye "katil kim?" derdinde, Narin'in ailesi tazminat peşinde; 12 avukat tutmuşlar

Narin'in babası Arif Güran, A Haber'e verdiği son röportajında Nevzat Bahtiyar'ın katil olduğunu ima etmiş ve "sosyal medya" konusunda öfkesiyle dikkat çekmişti. Güran ailesinin 12 avukattan oluşan bir ekip kurdurarak sosyal medyadaki paylaşımlara dava açtığı ortaya çıktı.

Narin Güran cinayetinin aydınlanması beklenirken, Güran ailesinin avukat ordusu tutarak sosyal medyada aile hakkında "olumsuz" yorum yapanlara dava açtırdığı ve tazminat peşinde koşulduğu ortaya çıktı.

Akşam gazetesinden Şeyhmus Çakan'ın haberine göre; Güran Ailesi'nin sosyal medyadaki paylaşımlara dava açması için tutuğu 12 avukat bugüne kadar 415 suç duyurusunda bulundu. Avukatlar davalı tarafa arabuluculuk sistemiyle teklif gönderiyor, kabul edenler Güran Ailesi'ne istenilen parayı ödüyor.

YENİ KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDEN NE VAR?

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı 8 yaşındaki Narin Güran cinayetini tüm ayrıntıları ile çözmek için Tavşantepe Köyü'nü gören askeri üsteki 'şahin gözü' kamera kayıtlarının çözümünü yaptırdı.

7 dakika 28 saniyelik görüntülerde, itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın kendisine ait 23 AN 630 plakalı araçla Narin'in kaybolduğu 21 Ağustos'ta köyden dere yatağına doğru ilerlediği, dereye yakın bir noktada durduğu belirlendi. Bahtiyar'ın aracının yönünü köye doğru çevirip park ettikten sonra Narin'in cansız bedeninin bulunduğu çuvalı kucağına alıp dereye kıyısına doğru yürüdüğü tespit edildi.

Nevzat Bahtiyar'ın yürüdüğü mesafenin uydu görüntülerinden çıkarılan koordinatlara göre 150 metre olduğu belirlendi. Bahtiyar'ın hiç yere bırakmadığı çuvalı dere yatağının su ile birleştiği noktada kucağından indirip önce ağzını bağladığı ardından bir kaya parçasının altına gizlediği, üzerine de 3 büyük kaya parçası daha koyduğu belirlendi.

AKINTIYA KAPILMASIN, ÇÜRÜSÜN İSTENMİŞ

Soruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre, Nevzat Bahtiyar'ın, cesedin akıntıya kapılması halinde birileri tarafından görülebileceği ihtimali nedeniyle cesedi kaya parçası altına sıkıştırıp üzerini de büyük kaya parçalarıyla kapattığı değerlendirildi. Bahtiyar'ın ayrıca cesedin hızlı çürümesi için de böyle bir önlem aldığı öğrenildi. Bahtiyar'a savcı huzurunda yaptırılan yer gösterme tutanaklarını da görüntüler doğruladı.

Diyarbakır Bağlar'a bağlı Tavşantepe Köyü'nde 21 Ağustos'ta kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturması devam ediyor. Olayla ilgili anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran'ın da aralarında olduğu 12 şüpheli tutuklanmış durumda.

Basketbol derbisinde olay! İşte Fenerbahçe Beşiktaş maçında yaşananlar Yayınlanan rapor kan dondurdu! Gazze'de 902 aile yok oldu! Biden İsrail'in korkunç planını ağzından kaçırdı!
Sonraki Haber