Türkiye sandığa gidiyor! 7 adımda oy verme rehberi

Beş yıl süreyle görev yapacak cumhurbaşkanı ile 28. Dönem Parlamentosu’nu belirlemek üzere 60 milyon 697 bin 843 seçmen yarın 191 bin 884 sandıkta oy kullanacak. Cumhurbaşkanlığı için üç aday, Meclis’e girmek için 24 siyasi parti ile 151 bağımsız milletvekili adayı yarışacak. Peki tek bir oyun bile çok kıymetli olduğu bu seçimde oyların geçersiz sayılıp heba olmaması için seçmenler nelere dikkat etmeli, hangi kimlik kartları geçerli, seçmen bilgi kâğıdını getirmek şart mı?

1- YER VE SANDIK NO’SUNU ÖĞRENİN

Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin, oy kullanma saatlerine dikkat edin. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kâğıdı eline ulaşmayanlar, Yüksek Seçim Kurulu’nun internet sitesinden, e-Devlet kapısından veya ‘Seçmen Sorgulama’ mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilir.

Semih Kılıçsoy'un herkesi şaşkına çeviren Ajax maçı istatistiği Ersin Düzen Sergen Yalçın'ın yeni takımını resmen açıkladı O peynir markası tüm marketlerden toplatılıyor! Para iadesi yapılacak Emekliye 24 bin TL banka promosyonu! Promosyon oranları güncellendi Uğur Dündar'ın Metin Akpınar'a şahitlik yapacağını duyunca çıldırdı! Kredi kartı borç yapılandırılmasında ne kadar ödenecek?