Türkiye'de 2 milyon kişi aşılandı

Türkiye'de koronavirüse karşı kitlesel aşılamada, aşılanan sayısı 2 milyonu geçti. Aşı programına göre 75 yaş üzerindeki vatandaşlardan randevuları 28 Ocak'tan itibaren alınmaya başlanmıştı. Şu aşamada 74 yaş ve üzeri vatandaşların aşılamaları sağlık kuruluşlarında gerçekleştiriliyor.

Türkiye genelinde önce sağlıkçılarla başlanan aşılama çalışmaları, belirli yaş grupları özelinde devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu üzerinden paylaşılan anlık verilere göre, bugüne kadar Türkiye genelinde aşılanan vatandaş sayısı 2 milyonu geçti.

Türkiye'de Kovid-19 ile mücadele sürecinde toplumsal bağışıklama için hayata geçirilen aşı programına göre 75 yaş üzerindeki vatandaşlardan randevuları 28 Ocak'tan itibaren alınmaya başlanmıştı. Şu aşamada da 74 yaş ve üzeri vatandaşların aşılamaları sağlık kuruluşlarında gerçekleştiriliyor.

70 YAŞ ÜSTÜ NE ZAMAN AŞI OLACAK?

70 yaş üstü kişilerin uygulamalarına ise önümüzdeki günlerde başlanacağı düşünülüyor.

AŞILAMA NASIL YAPILACAK?

Vatandaşlar, öncelik gruplarına göre kendilerine ulaşan bildirimden sonra, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aile hekimlerinden veya uygun kamu hastanesi ya da özel hastaneden randevu alarak aşılarını yaptırabilecek.

Vatandaşlar, konumlarına göre Kovid-19 risk sıralamasını e-Nabız sitesinden görebilecek.

Aşılar 28 gün ara ile 2 doz olarak uygulanacak.

Hastanelerde yapılacak Kovid-19 aşı uygulamalarına yönelik tedbirler ve uygulama esasları doğrultusunda, kamu, özel ve üniversitelere ait tüm hastaneler bünyesinde "Aşı Uygulama Odası" oluşturuldu. Aşı uygulamaları, belirlenen kriterler dahilinde bu odalarda yapılacak.

Aşı uygulama odasına her defasında sadece bir aşılanacak kişi alınacak. Aşı uygulama esnasında aşılama ile ilgili gerekli kayıtlar tutulacak.

Aşı için gelen kişinin kimlik bilgileri ve randevusu kontrol edilecek. Aşıyı uygulayacak sağlık çalışanı kimlik bilgileri ve kişi için ayrılan aşı ile eşleşmesini sağlayacak.

Fransız devi Paris Saint-Germain'in hedefindeki isim Semih Kılıçsoy Magıc Johnson'un oğlu EJ'in görüntüsü şoke etti Çılgın Sayısal Loto sonuçları 28 Eylül 2024!
Sonraki Haber