Türkiye'de bir ilk: Depremzedeler DASK'tan ön ödeme alacak!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkisi altına alan deprem sonrası binlerce can kaybı ve yıkımlar meydana geldi. Depremden etkilenen vatandaşlar, DASK'tan nasıl yararlanacağını merak ediyordu. DASK'ın yeni ödeme hizmeti devreye giriyor. İşte detaylar...

6 Şubat sabahında 11 ilde meydana gelen depremde binlerce can kaybı ve yıkımlar meydana geldi. Depremzedeler, Doğal Afet Sigortaları Kurumu'ndan (DASK) nasıl ödeme alacaklarını merak ediyordu. DASK'tan yapılan açıklamaya göre, kurum tarafından, hasar ödemelerinin çok hızlı yapılabilmesi için, yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı binalarda sigortalıların ihbarını dahi beklemeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından resmi hasar tespitleri tamamlanmış konutların listelerinden hasar dosyaları resen açılarak ödemeler gerçekleştiriliyor.

Çocukları tehdit edip şantaj yaptığı iddia edildi! Açıklama geldi... "Biz o çocuğun adını bile duymadık. Kardeşimin iki kedisi vardı" En değerli Türk futbolcu belli oldu: Listede beklemeyen sürpriz! "Kasabın arkasında çalışıyordu, marjinal bir çocuktu!" Emekli maaş promosyonları 24 bin TL'ye kadar çıktı Mauro Icardi'nin sözleşmesindeki madde ortaya çıktı!