Türkiye'nin "kaybettiği" ameleler Ukrayna'dan kaçıyor!

"Füzeyi gördüm arkadaşlar artık dönebilirim dönebilirsem tabii!"... Bu sözler kısa süre önce Türkiye'nin şartlarından memnun olmayarak, yeni fırsatlar için Ukrayna'ya yerleşen bir Türk'e ait... Şimdi savaşın başlaması ile Türkiye'den ayrılıp Ukrayna'ya yerleşen profesyoneller Dışişleri'ne tahliye için yardım çağrılarında bulunuyor

Rusya, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesine operasyon başlattı. Açıklamayı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptı. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de de eşzamanlı olarak patlama ve siren sesleri duyuldu.

Ukrayna işgalinin başlamasıyla birlikte Dışişleri Bakanlığı, ülkeden ayrılmak isteyen Türk vatandaşları için gerekli destek ve yönlendirmenin sağlanacağını bildirdi. Açıklamada, Türk vatandaşlarına mevcut aşamada evlerinde veya güvenli bir yerde kalmaları ve seyahatten kaçınmaları tavsiyesinde bulunuldu.

"AMELELER" YURDA GERİ DÖNÜYOR!

Bu noktada yaşanan bazı ilginç gelişmeler de sosyal medya paylaşımları ile ortaya çıktı.

Daha önce Türkiye'nin mevcut şartlarından şikayet ederek ülkeyi terk eden çeşitli meslek gruplarından Türk vatandaşlarının ülkelerine geri dönmek için Dışişleri'nden yardım talep ettiği öğrenildi.

Bir süre önce sosyal medyada pasaportunun resmini paylaşarak "Türkiye bir amele kaybetti, Ukrayna bir diş hekimi kazandı." diyen Türk, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahale gerçekleştirmesiyle ülkesine geri dönmek için yardım istedi.

Savaşın başlamasıyla Dışişleri Bakanlığı'na Twitter üzerinden ulaşan kullanıcı, kaldığı otelin adını ve iletişim bilgisini bakanlıkla paylaştı ve tahliye edilmesini talep etti.

Dışişleri Bakanlığı'nın verdiği cevapta ise "Sayın vatandaşımız, sizlere veya yakınlarınıza ulaşabilmemiz için iletişim bilgilerini ve bulunulan yer bilgisini paylaşmanızı rica ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

Benzer şekilde, farklı meslek gruplarından çok sayıda Türk vatandaşı da daha önce paylaştıkları mesajların aksine, savaştan kaçarak Türkiye'ye geri dönmek için sıraya girdi.

 

Vapurun tuvalet kısmında sır ölüm Devrim Özkan'dan eski rol arkadaşı Deniz Baysal'a sürpriz! MasterChef yeni bölüm fragmanı geldi! Eleme potasına giren 7. isim kim
Sonraki Haber