Türkiye'nin kehanet merkezi orası!
Seramik gövde parçası ve sütun taburları
Gryneion’da bugüne kadar saptanan izlerin İ.Ö. 2. bin yıla ait seramik parçalardan oluştuğunu belirten Çekilmez, şöyle konuştu:
"İlk olarak Keene ve Meriç ile birlikte 1992 yılında burada kazı çalışmaları gerçekleştiren Turhan Özkan, İ.Ö. 2. bin yıla ait seramiklerden bahsetmektedir. 2015 yılından itibaren yürütülen yüzey araştırmaları sırasında tapınak olarak tanımlanabilecek dörtgen formlu yapı içerisinde sadece bir adet İ.Ö. 2. bin yıla tarihleyebileceğimiz seramik gövde parçasına rastlanmıştır. Bunun dışında tapınak alanı olarak tanımlanabilecek alanın çevresinde ortalama 60 santimetre çapında sütun tamburları tespit edilmiştir."
Gryneion Antik Kenti'yle ilgili merak edilenler bu kitapta
Tarihe ve arkeolojiye ilgi duyan vatandaşlar Gryneion Antik Kenti’ndeki yüzey araştırmaları ile ilgili bulguları detaylarıyla öğrenmek için ‘Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları 2. Cilt’ isimli kitaptan faydalanabiliyor. Aliağa Kent Kitaplığı’nın altıncı yayını ‘Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları 2. Cilt’ Aliağa Belediyesinin ‘Oku, Okut’ projesi kapsamında ekim ayı kitabı olarak tarihseverlerle buluşuyor. Okurseverler ücretsiz olarak dağıtımı yapılan kitabı Aliağa Belediyesi merkez hizmet binasında faaliyet gösteren Hilal Masa’dan ücretsiz edinebilecek. Ayrıca Aliağa dışında ikamet eden vatandaşlar da Aliağa Belediyesi resmi internet sayfası e-belediye/yayınlarımız bölümünden kitabı okuyabilecek ya da PDF olarak indirebilecek.