Türkiye'nin yeni uluslararası yıldızı: Gülnur Aybet / VİDEO

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülnur Aybet, salı akşamı katıldığı CNN International telekonferansında Christiane Amanpour’un konuğu oldu. Economist dergisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelttiği “diktatörlük” suçlamalarına cevap veren Aybet, Amanpour’u zor durumda bıraktı

Referandum sürecinde "Hayır" kampanyasının uluslarası boyutu gözlerden kaçmadı.

Batı medyası, sandıktan "Evet" çıkmaması için olanca gücüyle propoganda yaparken, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çirkin iftiralar atmaktan da geri durmadı.

Halk oylamasına giden süreçte, bu dezenformasyon çalışmaları karşına dikilen bir isim ise adeta bir yıldız gibi parladı.

Amerikan ve İngiliz medyasında canlı yayınlara katılan ve Türkiye'ye yöneltilen suçlamaları tek tek çürüten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülnur Aybet, Batılıların algı operasyonlarını boşa çıkarttı.

AMANPOUR'A DERS GİBİ SÖZLER...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülnur Aybet, son olarak salı akşamı katıldığı CNN International telekonferansında Christiane Amanpour'un konuğu oldu.

Economist dergisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği çirkin "diktatörlük" suçlamalarına cevap veren Aybet, Amanpour'u cevapsız bıraktı.

Economist dergisinin Erdoğan'a hiçbir delil göstermeden "Sultan" dediği iftiralarla dolu metni okuyan Amanpour, Aybet'in cevapları karşısında suskunluğa büründü.

"ŞU ANKİ SİSTEMDE CUMHURBAŞKANI'NIN DEVASA YETKİLERİ VAR!"

"Şu anki sistemde, Cumhurbaşkanı'nın, 1982 darbe anayasasından kaynaklanan devasa yetkileri var. Buna mukabil, hiçbir şekilde sorgulanabilirliği ve meclise karşı mesuliyeti olmadığından, kendisi hiçbir suçla suçlanamıyor. Yeni getirilen sistemde ise, Cumhurbaşkanı herhangi bir suçla suçlanabilecek ve Yüce Divan'a sevk edilebilecek," sözlerini kullanan Aybet'e, Amanpour başka bir metinle karşılık vermeye çalıştı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) ortak yayınladığı ve Türkiye'de referandum sürecinin "adil şartlarda gerçekleşmediği" iddia edilen ve metni yazanlardan birinin PKK destekçisi, bir başkasının da rüşvetten hüküm giymiş bir eski Litvanyalı yetkili olduğu beyannameden bir kısım okuyan Amanpour'a, Aybet şöyle karşılık verdi:

BAHSETTİĞİNİZ KİŞİLER TERÖRE DESTEK VEREN KİŞİLERDİR

"Referandum sürecinde sıkıntılar olduğu iddiası yetersiz. Siz ayrıca basın hürriyetinden bahsettiniz, bahsettiğiniz kişiler teröre destek vermiş kişiler olduğu için, bu tarz iddialar da temelsiz zira bu tip tutuklamalar Türkiye'nin an itibariyle sürdürdüğü teröre karşı mücadelesi kapsamında yapılıyor."

Gülnur Aybet kimdir?

Gülnur Aybet, NATO ve AB kapsamında transatlantik ilişkiler konusunda uzmanlaşmıştır. Ayrıca Türk dış politikası ve Balkanlarda savaş sonrası yapılanma ve devlet inşası konuları da uzmanlık ve ilgi alanlarındandır.

Aybet, Southampton Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans, Londra King's College'da Savaş Bilimleri alanında ikinci bir yüksek lisans yaptı. Sonrasında Nottingham Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler alanında doktorasını tamamladı.

2005 yılından bu yana İngiltere'de Oxford Üniversitesi'nde St. Antony's College'da Kıdemli Uzman olarak üyeliği bulunmaktadır. Yine davetli bilim insanı olarak Washington'da Johns Hopkins Üniversitesi'nin School of Advanced International Studies'de bulunan Transatlantik İlişkiler Merkezi'bde görev yapmıştır.

2007-2009 yılları arasında İngiliz Akademisi'nden araştırma bursu kazanan Gülnur Aybet, bursunun proje direktörlüğün yapmıştır. Bu proje kapsamında NATO ve AB'nin Bosna Hersek'teki devlet yapılanma rollerini incelemiştir.

Avrupa güvenliği ve Türk dış politikası hakkında Security Dialogue, International Journal, Problems of Post Communism ve Europe Asia Studies gibi bilimsel dergilerde bir çok makalesi yayımlanan Gülnur Aybet, aynı zamanda hem Türk hem de İngiliz ve Amerikan günlük gazetelerinde makaleler yazmaktadır.

İngiltere ve Türkiye Hükümetleri tarafından siyasetçi, bilim insanı ve sanatçılar arası diyaloğu geliştirmek için kurulan İngiliz-Türk Tatlıdil Forumu'nun üyeleri arasında yer almaktadır. Ditchley Park,Wilton Park ve Atlantic Council gibi üst düzey siyasi planlamacıların katıldığı forumlara sıklıkla davetli konuşmacı olarak sunuşlar yapmaktadır.

Uluslararası medyaya sıklıkla güncel güvenlik konularını yorumlayan Aybet, 2009’da The Times gazetesi tarafından İngiltere’deki en güçlü 20 Müslüman kadından biri seçilmiştir.

Gülnur Aybet, 2014-2016 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanlığını ve BAUCESS Güvenlik Araştırmaları Merkezi kurucu direktörlüğünü yaptı. Aybet, 2013’te İstanbul Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü kurdu.

Bayern Münih Barcelona canlı izle Euroleague S Sport Plus şifresiz Bayern Münih Augsburg canlı izle beIN Sports 3 şifresiz canlı izle Putin'den tehdit: Yeni silah sistemleri Avrupa'yı vurabilir!
Sonraki Haber