Tusaş'a saldıran PKK'lı terörist Mine Sevjin Alçiçek kimdir? Kaç yaşındaydı ve nereli?

Adını Ankara Tusaş saldırısıyla duyuran PKK teröristi Mine Sevjin Alçiçek kimdir? Kaç yaşındaydı ve nereli?

Mine Sevjin Alçiçek, Ankara'da bulunan TUSAŞ tesislerine düzenlenen terör saldırısında yer alan teröristlerden biri. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırının ardından yaptığı açıklamada, Mine Sevjin Alçiçek'i PKK terör örgütü üyesi olarak açıkladı.

Tusaş'a saldıran terörist Mine Sevjin Alçiçek kimdir?

Mine Sevjin Alçiçek hakkında, TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısında yer alan ve PKK üyesi olarak tanımlanan bir terörist olduğu bilgisi dışında detaylı bir geçmiş bilgisi bulunmuyor.

PKK'lı terörist Mine Sevjin Alçiçek'in 2015 yılında Hakkari HDP Merkez İlçe Eş Başkanı olarak görev yaptığı ortaya çıktı.

Mine Sevjin Alçiçek'in, 2014 yılında HDP Hakkari Merkez İlçe Eş Başkanı olarak görev yaptığı öğrenildi. Bu dönemde, çeşitli eylemlere ve organizasyonlara katıldığı ve örgüte eleman toplama konusunda etkin rol oynadığı belirtildi. Alçiçek'in daha sonra terör örgütü PKK'ya katıldığı ve TUSAŞ'a yönelik saldırıyı gerçekleştiren kişilerden biri olduğu tespit edildi.

23 Ekim Çarşamba günü öğleden sonra Ankara Tusaş'ı hedef alan saldırı sonucunda 5 kişi hayatını kaybetmiş ve 22 kişi yaralanmıştı.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristler olay yerinde etkisiz hale getirildi.

Olimpik Lyon - Beşiktaş | Canlı maç anlatımı Fenerbahçe - Manchester United | Canlı maç anlatımı O ürün hakkında flaş karar: İçeriği nedeniyle marketten toplatılıyor
Sonraki Haber