UEFA Şampiyonlar Ligi deplasman golü kuralı kaldırıldı mı? Deplasman golü ne demek?

UEFA tarafından alınan karar doğrultusunda bundan böyle Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi olmak üzere deplasman golü kuralı ile ilgili yeni bir haber spor basınında yer aldı. Peki, 2021-2022 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde deplasman golü kuralı kaldırıldı mı?

UEFA, futbolda yeni bir kararın altına imzasını attı. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi dahil olmak üzere UEFA organizasyonlarında bundan böyle deplasman golü kuralının kaldırıldığı ifade edildi. 2021-2022 sezonundan geçerli olmak üzere UEFA bünyesindeki kulüp organizasyonlarında deplasman golü kuralı geçerli sayılmayacak.

İki takımın iki ayakta aynı sayıda gol atması durumunda karşılaşmalar doğrudan 15'er dakikalık iki uzatma devresine, eşitliğin bozulmaması halinde ise penaltı atışlarına gidilecek.

DEPLASMAN GOLÜ KURALI NEDİR?

Futbolda deplasman golü kuralı çift eliminasyon sistemleri üzerinden yapılan maçlar için, eşitliği bozmak adına kullanılan bir yöntemdir. Özellikle deplasman gölü içerisinde eğer her iki maçta da toplam gol sayısı eşit ise o vakit deplasmanda daha çok gol atan takım turnuvayı geçer.

Örneğin bir takım rakibini kendi sahasında 2-1 yenmiş olsun. Deplasmanda ise rakibine eğer 3-2 yenilmiş olsa bile turu geçer. Çünkü deplasmanda daha çok gol atmış bir takımdır.

İşte Semih Çelik tarafından katledilen İkbal'in son görüntüsü! İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik'in odası görüntülendi! Macron'un İsrail çağrısına Netanyahu'dan cevap: Ayıp!
Sonraki Haber