Ukrayna'da büyük siber saldırı! Hükümete ait çok sayıda web sitesi ele geçirildi

Rusya ile arasındaki gerilimin sürdüğü Ukrayna'da büyük bir siber saldırı gerçekleşti Hükümet yetkilileri, aralarında Dışişleri Bakanlığı ve Eğitim Bakanlığı'nın da olduğu hükümete ait çok sayıda web sitesine saldırı düzenlendiğini duyurdu. Saldırının arkasında Rusya'nın olduğundan şüpheleniliyor.

Ukrayna'da araşalarında Dışişleri Bakanlığı ve Eğitim Bakanlığı'nın da olduğu çok sayıda çok sayda devlet dairesinin web sitelerine büyük bir siber saldırının gerçekleştiği açıklandı. Yetkililer siber saldırının nereden geldiği konusunda net bir bilginin olmadığını belirtirken, Rusya'dan gelmiş olabileceğinden şüphelendiğini söyledi.

Hükümet yetkilileri, söz konusu saldırıdının ABD ile Rusya arasındaki güvenlik görüşmelerinin çıkmaza girmesinin ardından gerçekleşmesinin manidar olduğunun altını çiziyor.

Siber korsanlar Dışişleri Bakanlığı'nın web sitesine bıraktığı mesajda “Ukraynalılar! … Hakkınızdaki tüm bilgiler kamuya açık hale geldi. Kork ve daha kötüsünü bekle. O senin geçmişin, bugünün ve geleceğin" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, İngiliz Guardian gazetesine yaptığı açıklamada "Büyük bir siber saldırının sonucu olarak, Dışişleri Bakanlığı ve diğer devlet kurumlarının web sitesi geçici olarak kapalı" dedi. Nikolenko, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını sistemlerin yeniden işler hale gelmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

AB'DEN TEPKİ GELDİ

Ukrayna'nın maruz kaldığı siber saldırıya AB'den tepki geldi. AB'nin üst düzey diplomatlarından Josep Borrell saldırıyı kınayarak, AB'nin siyasi ve güvenlik komitesi ile siber birimlerin nasıl yanıt verileceğine karar vermek ve Kiev'i desteklemek için bir araya geleceğini söyledi. Borrell, siber saldırının arkasında kimlerin olduğunu belirlemek için çok az kanıtın olduğunu belirterek "Ama hayal edebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

RUSYA İLE BATI ÜLKELERİNİN GÖRÜŞMESİ TIKANMIŞTI

Rusya'nın geçtiğimiz hafta NATO, ABD ve AGİT ülkeleri ile yaptığı güvenlik görüşmeleri büyük ölçüde tıkanmıştı. Moskova yönetimi, Ukrayna ve Gürcistan'ın asla NATO'ya katılmayacağına dair güvence istedi. Öte yandan Rusya, NATO'nun, Doğu Avrupa'daki üye devletlerinden asker ve teçhizat çekmesini ve NATO genişlemeden önce konuşlandırmayı 1997 seviyelerine döndürmesini istiyor. Rusya, Ukrayna sınırına 100 bin asker ve büyük miktarda mühimmat sevk etmişti. Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada bir 'tatbikatın' parçası olarak ülkenin doğusunda daha fazla mühimmatın sevk edileceğini açıklamıştı.

Rusya'nın Kırım'ın doğusunu ilhak etmesi ve Donbass geriliminin artması sonrası Ukrayna'nın çok sayıda siber saldırıya maruz kaldığı öğrenildi. Açıklanan resmi rakamlara göre, 2020'de 397.000 olmak üzere 2021'in ilk 10 ayında yaklaşık 288.000 siber saldırı gerçekleşti.

Galatasaray'ın yeni transferi Becker Muslera'dan iyi mi? Karşılaştırma Önce zam sonra indirim! Kasım indirimlerine şikayet yağıyor A Milli Takımımızın rakibi Macaristan oldu
Sonraki Haber