Ukrayna'da son durum: Kiev'in batısı kontrol altında

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 4 gündür devam ediyor. Kiev yönetiminden yapılan son açıklamada başkentin batısında kontrolü sağladıkları bildirildi. Ukrayna Savunma Bakanlığı ise savaşın başlamasından bu yana Rusya'nın yaklaşık 4 bin 300 asker ve 146 tank, 27 uçak ve 26 helikopter kaybettiğini açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının 4. gününde sert çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalar özellikle Rus askerlerinin sabah saatlerinde girdiği Harkov kentinde yoğunlaştı. Ukrayna Başkanlık Ofisi, Rus güçlerinin bir doğalgaz boru hattını patlattığını açıkladı. Gelişmenin çevresel bir felakete yol açabileceği ifade edildi. Halka camları kapalı tutma ve bol sıvı tüketme çağrısında bulunuldu.

UKRAYNA SON DURUMU AÇIKLADI

Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Hanna Malyar, savaşın başlamasından bu yana Rusya'nın yaklaşık 4 bin 300 asker ve 146 tank, 27 uçak ve 26 helikopter kaybettiğini açıkladı.

KİEV'İN BATISI KONTROL ALTINA ALINDI

Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı, Kiev'in batısının kontrol altına alındığını açıkladı. Sözcü, aynı zamanda "Ukrayna güçleri Harkov'a giren araçların yarısını imha etti. Düşman insiyatifi kaybetti ve Belarus müzakerelerine giderek bunu doğrulamış oldu" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı, Rusya ile savaştaki durumun önemli ölçüde değişmediğini söyledi.

AB'DE YENİ YAPTIRIM GÜNDEMDE

AB yetkilisi, üye ülkelerin çoğunun Rus havayollarına sahalarını kapattığını belirterek, "Kısa süre sonra bu konuda resmi bir karar alınabilir" dedi. Yetkili ayrıca, tüm AB ülkelerinin Ukrayna'nın AB'ye üyeliğini desteklemediğini söyledi. AB çapında Rus uçuşlarına yönelik yasağın, bloğun dışişleri bakanları tarafından daha sonra tartışılacak olan Moskova'ya yönelik yeni bir yaptırım paketinin parçası olabileceği belirtildi.

Halkbank verimlilik ve tasarruf konusunda öncü adımlar atıyor "Türkiye olarak daimi üye olmanın gayretindeyiz" Keçi sürüsünü kurşuna dizen cani her yerde aranıyor
Sonraki Haber