Ukrayna'dan tüyler ürperten iddia: Rusya, Ukraynalı esirleri işkence odalarında tutuyor

Rusya'nın aylardır işgal ettiği Herson'dan flaş bir iddia geldi. Ukraynalı yetkililerin iddiasına göre, Rus güçleri, 600 Ukraynalı esiri işkence odalarında tutuyor. Öte yandan esirlerin farklı kentlerdeki kamu binalarında rehin tutuluyor.

Rusya'nın Ukrayna'da işgal ettiği bölgelerden Herson'dan tüyler ürperten bir iddia geldi. Söz konusu iddiaya göre, Rus güçleri 600 Ukraynalıyı özel yapılan 'işkence odalarında rehin tutuyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Tasheva, 600 kişinin yarısının Herson'daki bölgesel devlet idare binasında ve Henichesk kentindeki bir meslek okulunda rehin tutulduğunu söyledi.

Tasheva, gözaltına alınan Ukraynalıların sivil, aktivist, gazeteci ve savaş esiri olarak alınan askerlerden oluştuğunu belirterek, bazılarının Rus işgali altındaki Simferopol'e götürüldüğünü sözlerine ekledi.

HERSON AYLARDIR RUS İŞGALİ ALTINDA

Ukrayna'nın Herson bölgesi aylardır Rus işgali altında bulunuyor. Ukraynalı yetkililer, nüfusun yarısının savaş sırasında bölgeyi terk ettiğini tahmin ediyor. Mayıs ayının sonlarında Herson'da kurulan Rus yönetimi sınırlarını Ukrayna'ya tamamen kapattı.

Herson'dan ayrılmak isteyenlerin Kırım'a yönlendirildiğini iddia eden Ukraynalı yetkililer, bölgeden çıkış noktalarının haftalardır kapatıldığını belirtti.

Öte yandan Rus tarafı ise Ukrayna'da işgal ettiği bölgeler ve ülkenin doğusundaki Rus yanlısı bölgeleri içine alan bir 'cumhuriyet' kurmak için referandum yapmayı amaçlıyor.

Şehidimizin yakınlarını taşıyan araç kaza yaptı: Ölü ve yaralılar var! UEFA'dan skandal hata! Beşiktaş acil olarak düzeltilmesini istedi Genç kadın, erkek arkadaşıyla kavga eden şahsı bıçakladı
Sonraki Haber