Uşaklı kadınlar hane gelirine katkı sağlamak için imece usulü tarhana yapımına başladı

İstenilen kıvama gelen hamur, kadınlar tarafından küçük parçalar halinde koparılarak çarşaflar üzerine serilip, gölgede kurumaya bırakılıyor.

Kuruyan tarhanalar ufalandıktan sonra elekten geçirilerek tüketime hazır hale getiriliyor.

Kavanoz ve keselerde kış için saklanan tarhananın bir bölümü de köylüler tarafından kilogramı 90 ila 120 liradan satılıyor.

Endüstriyel koşullarda Uşak tarhanası üreten 7 firma da kentin coğrafi işaretli ürününü tüketicilerin beğenisine sunuyor.

YURT DIŞINDAN ÇOK FAZLA TALEP VAR

Merkeze bağlı Ortaköy'deki hemen her evde de kadınlar geleneksel yöntemlerle sonbaharda tarhana üretiyor.

Köy muhtarı İlyas Sungur, AA muhabirine, geçen yıl ilk kez köylerinde tarhana festivali düzenlediklerini ve festivalin büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Kadınların imece usulü tarhana ürettiğini ifade eden Sungur, şunları kaydetti:

"Ortaköy tarhanamıza ülke içinden ve yurt dışından çok talep oluyor. Özellikle salgın döneminde çok fazla talep oldu. Bu dönemden sonra tarhanaya yurt dışından çok fazla talep var. Biz köylülerimizi fazla tarhana yapmaları konusunda teşvik ediyoruz. İhtiyaç fazlası tarhanalarını satmaları konusunda gerekli desteği sağlıyoruz."

Kayserispor Galatasaray Maçı Canlı İzle Selçuk Sports Taraftarium24 Trabzonspor'dan Kritik 3 Puan: Bodrumspor'u 1-0 Geçti Bugün TV'de neler var? 22 Aralık 2024 Enflasyon beklentisi güncellendi Kendi lehlerine paylaşım yapmaları için sahte hesaplara para vermişler Kayserispor Galatasaray maç özeti ve golleri izle