Uyuşturucu davası açılan ünlü türkücü Tufan Altaş kimdir?

Tufan Altaş hakkında uyuşturucu ticareti yapmaktan dava açıldı. Şarkıları Youtube'da 5 milyondan fazla izlenen dinlenen bozlak ve oyun havası söyleyen sanatçı herkes tarafından araştırılmaya başlandı. 10 yıl hapsi istenen Altaş, uyuşturucu satmadığını iddia etti. Peki Tufan Altaş kimdir? Kaç yaşında? Şarkıları nelerdir? Detaylar haberimizde...

Herkes tarafından büyük ilgi gören Youtube platformunda 5 milyondan faza şarkıları dinlenen Tufan Altaş hakkında şok bir dava açıldı. Lüks araçla uyuşturucu satarken yakalanan Altaş,uyuşturucu satmadığını iddia etti. Peki Tufan Altaş kimdir? Kaç yaşında? Şarkıları nelerdir? Merak edilen soruların cevapları detayları haberimizde...

Ankara’da pek çok mekânda sahne alan, söylediği bozlak ve oyun havası türkülerle ün yapan Tufan Altaş’a “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede yer alan bilgilere dayandırdığı haberine göre, 1 Aralık 2017’de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mamak Akdere Dereboyu Caddesi üzerinde lüks bir cipte uyuşturucu madde satılacağının öğrenilmesi üzerine harekete geçti. Takibe alınan aracın Tufan Altaş adına kayıtlı olduğu tespit edildi. Araç, park halinde bulunan bir aracın yanında durdu. Park halindeki araçtan inen E.A. ve M.K. isimli şahıslar, lüks aracın yanına giderek içeridekilerle görüştü, bir süre sonra lüks araç bölgeden ayrıldı. Ekipler, E.A. ve M.K.’nın bulunduğu araçta arama yaptı.

TUFAN ALTAŞ KİMDİR?

1976 Kırşehir Kaman doğumlu Tufan Altaş, evli ve 2 çocuk babası. Bozlak ve oyun havaları söyleyen Altaş, Ankara’da pek çok mekânda sahne alıyordu. Neşet Ertaş’ın birçok eserini kendine has yorumuyla seslendirmesiyle tanınan Altaş’ın “Mektup Yazarım Mektup” şarkısı Youtube’da 5 milyondan, “Yerden Yere Vurdun Kader” şarkısı da 2 milyondan fazla indirildi.

İÇ ÇAMAŞIRINDA BULUNDU

İkili, 40 TL karşılığında yanlarına gelen araçtakilerden uyuşturucu satın aldıklarını itiraf etti. Bu beyan üzerine, polis lüks aracı Dereboyu Caddesi üzerinde durdurdu. Aracın sürücü koltuğunda Altaş’ın, sağ ön koltuğunda Güven İ.Ö.’nün, arka koltuğunda ise Erdağ K.’nın bulunduğu belirlendi. Güven İ.Ö.’nün üst aramasında, iç çamaşırına gizlenmiş vaziyette ve diğer 2 şahısta paketlenmiş uyuşturucu ele geçirildi. Tufan Altaş’ın üzerinde de 4.80 gram uyuşturucu madde bulundu. 3 isim gözaltına alındı. İddianamede, şüphelilerin ifadelerine de yer verildi. Şüpheli Erdağ K. esrar kullandığını, Eray A., Tufan Altaş ve Güven İ.Ö. ile esrar kullandıklarını ancak satmadıklarını ifade etti. Şüpheli Tufan Altaş, savunmasında şunları söyledi: “Esrar kullanıyorum. Diğer arkadaşlarım da benim gibi kullanıcıdır. Ancak esrar satmadık. Araç bana aittir. Uyuşturucu ticareti yapmadım.” İddianamede, söz konusu kişilerin fikir ve eylem birliği içerisinde toplu olarak uyuşturucu madde ticareti yaptıkları belirtilerek, “uyuşturucu madde ticareti” suçundan cezalandırılmaları istendi. Altaş ve diğer 3 isim, 10 yıldan az olmamak üzere hapis istemiyle yargılanmaya başlanacak.

TÜRKÜ

Türkü, Türkiye'nin sözlü geleneğinde, bir ezgi ile söylenen halk şiirlerinin her çeşidine verilen ad. Türkü sözcüğü, Türk adının sonuna, ilgi eki olan "î" ekinin getirilmesiyle ortaya çıkmıştır. "Türkî", Türk'le ilgili, Türk'e özgü anlamında kullanılır.

Türkü, kendine özgü ve belirli bir ezgi ile söylenen, hece ölçüsüyle yazılan ve zamanla anonimleşen bir nazım biçimidir. Türküler ana dörtlüklerle, onu izleyen nakaratlardan oluşur. Türkülerdeki dörtlüklere (üçlük veya ikilik de olabilir) "bent" adı verilir. Nakaratlar ise halk dilinde "bağlama" ve "kavuştak" olarak adlandırılır. Kavuştaklar her ezgiden sonra tekrar edilen ikilik (ya da daha çok) dizelerdir.

Türkünün belirli bir şekli yoktur. Bir koşma, bir semai, bir destan ya da herhangi bir halk şiiri türkü ezgisiyle söylendiğinde türkü olur. Bu yüzden türkü tipinin en belirgin özelliği melodisidir. Türküler hece ölçüsünün her kalıbıyla söylenir. Yani hece sayısı itibarıyla bir sınırlama olmaz.

Türkülerin büyük çoğunluğu anonimdir ya da ağızdan ağza söylenirken söyleyeni kaybolmuştur. Türküler bu şekilde halkın malı olurlar ve halkın her kesimine hitap eden sanatçılar tarafından albümlerde, konserlerde ve canlı performanslarda kullanılan yaygın bir müzik türüdür. Türküler çoğu kez, bir doğa olayı ya da bir kahramanlık karşısında doğar ve yayılırlar. Türküler, doğdukları bölgenin özelliklerini koruyamazlar. Taşındıkları bölgelerde kişilerin, yer adlarının, hatta konuların bile değiştiği görüldüğü için, nerede doğduklarını saptamak güçleşir.

Mahmut Ragıp Gazimihal, ezgilere göre usulsüz ve usullü türküler olarak iki ayrım yapar. Usulsüz olanlar; divan, bozlak, koşma, hoyrat ve Çukurova'yı içine alan uzun havalardır. Usullü olan türküler grubunda ise genellikle oyun havaları yer alır ki bunlara Konya'da oturak havası, Şanlıurfa'da kırık hava adı verilmektedir.

TÜRKLERDE İŞLENEN KONULARA GÖRE DE SINIFLAMA YAPAN YAZARLAR VARDIR. KONULARINA GÖRE TÜRKÜLER:

Ninniler
Çocuk türküleri
Doğa türküleri
Aşk türküleri
Kahramanlık ve askerlik türküleri
Tören türküleri
İş türküleri
Karşılıklı türküleri
Ölüm türküleri (Ağıt)
Oyun türküleri
Tabiat ve hayvan türküleri
Zeybek ve derebeyi türküleri
Cinayetler ve acıklı olaylarla alakalı türküleri

"Yürüyen zatürre" alarmı: Okul çağındaki çocuklar risk altında! Kızılcık Şerbeti Pembe'ye büyük tuzak! Kent uzlaşısı aslında neden yapıldı? CHP o tuzağa düştü mü?
Sonraki Haber