Uzmanlar uyardı: Kalp çarpıntısı ile mücadele için bu alışkanlıklarınızı değiştirin!

Stresin tetiklediği kalp çarpıntısı, bu yüzyılın hastalığı haline geldi. Peki, Kalp çarpıntısına ne iyi gelir, neden olur? Kalp çarpıntısı için doğal çözümler nedir, evde nasıl geçirilir? İşte detaylar…

Taşikardi olarak da bilinen kalp çarpıntıları, ciddi kalp rahatsızlıklarının bir belirtisi olabileceği gibi kısmen daha önemsiz olan soğuk algınlığı ya da üşütmenin belirtisi de olabiliyor. Bu nedenle muhakkak bir uzmana görülmenin şart olduğu kalp çarpıntıları durumunda, uzmanca önemli bir sorunun olmadığı tespit edildikten sonra, evde kalp çarpıntılarını geçirecek birtakım alışkanlıkları değiştirmek gerekiyor.

Kalp çarpıntısı problemi, araştırmalara göre, tahmin edilenden çok daha sık yaşanıyor. Hemen hemen her kişinin hayatının bir döneminde yaşadığı kalp çarpıntılarının pek çok sebebi bulunduğu için tedavinin de çarpıntıya neden olan durumun tedavisiyle mümkün olduğunu unutmamak gerekiyor. Buna ek olarak stresin de tetikleyebileceği kalp çarpıntılarını uzmanların önerileriyle kontrol altında tutmak da mümkün oluyor. Peki, kalp çarpıntısına ne iyi gelir, neden olur? Kalp çarpıntısı için doğal çözümler nedir, evde nasıl geçirilir? İşte detaylar…

ALIŞKANLIKLARINIZI GÖZDEN GEÇİRİN

Çok sık kalp çarpıntısını yaşıyor ve bunun herhangi bir sağlık sorunundan kaynaklanmadığını öğrendiyseniz, ilk olarak; alışkanlıklarınızı gözden geçirmeniz gerekiyor. Örneğin, kahve ve çay tüketiminiz son derece yoğun ise, bu kalp çarpıntısına neden olan kafeinin vücuda daha sık alındığı anlamına gelir. Bu nedenle çay ve kahve tüketimini sınırlamanız gerekebilir. Aynı şekilde yağlı, kremalı, aşırı soslu yemekler, çikolata, soğan, et suyu gibi gıdaların beslenmede yer alıyor olması ile yoğun egzersiz programları da kalp çarpıntılarına yol açabilir. Bu nedenle beslenme ve spor programınızı da gözden geçirmeniz gerekir.

HANGİ DÖNEMDEN GEÇTİĞİNİZİ İRDELEYİN

Kalp çarpıntılarındaki artışın bir başka nedeni, dönemsel durum olabilir. Örneğin, kadınların menopoz döneminde kalp çarpış hızları, her zamankinden daha fazla olarak seyreder. Aynı şekilde tiroid bezlerinin fazla çalıştığı dönemlerde kalp çarpış hızı kendiliğinden artabilir. Depresyon ve diyet dönemlerinde ilaç kullanılıyorsa bu da kalp çarpış hızını etkiler. Tüm bunları gözden geçirdikten sonra ise, aç kalmadığınıza emin olmanız ve vitamin eksikliği yaşayıp yaşamadığınızı da kontrol ettirmelisiniz.

Promosyon Defter Nedir? O ülke Bitcoin'den 305 milyon dolar kâr elde etti ''Adaletin kestiği parmak acımaz''
Sonraki Haber