Venüs'te yaşam bulundu mu?

Venüs'te yaşam bulundu mu? Yıllardır diğer gezegenler üzerinde yapılan çalışmalar sonuçunda yeni bir gelişme yaşandı. Yeryüzünden yapılan bu keşifte Venüs'te yaşamın olabiliceğine dair bulgular bulunduğu söyleniyor.

Venüs'te yaşam bulundu mu? Mars'ta aranan yaşam bulgularının ardından yeryüzünden yapılan bir çalışma ile Venüs'te yaşam olabiliceği düşünülmeye başlandı. Bilim insanlarının söz konusu keşfi yapmak için Şili, Atamaca’daki ALMA ve Hawaii’deki James Clark Maxwell teleskoplarını kullandıkları söyleniyor. Yani Venüs’ün atmosferine bir araç gönderilmiş değil, keşif yeryüzünden yapılan gözlemlerin bir sonucu olarak gerçekleşmiş olabilir. Henüz bu detayların kesinleşmemesinin nedeni, resmi açıklamaların yapılmamış olması.

Kraliyet Astronomi Cemiyeti, bugün (14 Eylül) TSİ 18.00’da sadece basın mensuplarının katılabileceği bir toplantı düzenleyecek. Zoom üzerinden yapılacak toplantıda “çok önemli ve büyük bir keşfin” açıklanacağı söyleniyor. Bu akşam, Venüs’te yaşamın izlerinin bulunduğuna dair kesinleşen bilgiler alabiliriz, detayları aktarıyor olacağız.

Birleşik Krallık merkezli Kraliyet Astronomi Cemiyeti, geçtiğimiz günlerde 14 Eylül tarihini işaret ederek bir basın toplantısı gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu toplantı öncesinde basın mensuplarına yayın yasağı şartı ile gönderilen ön bilgiler, öylesine heyecan verici detaylar içeriyordu ki yayın yasağına rağmen bazı detaylar sızdırıldı. Bu detaylara göre Venüs’te fosfin keşfedildi ve cemiyet, bugünkü açıklamasında keşfi kamuoyuna duyuracak.

Evrim Ağacı tarafından derlenen bilgilere göre fosfin, sadece biyolojik yaşamın bulunduğu ortamlarda görülebilen bir madde. Yaşamla doğrudan ilişkili bu maddelere “biyoimza” adı veriliyor. Söz konusu maddenin Venüs’te bulunduğuna dair araştırmayı yapan uzmanlar arasında MIT, Cardiff, Manchester gibi önemli üniversitelerde görevli bilim insanları var.

Romanya'da seçimler ikinci tura kaldı! İşte detaylar... Yazar Mukadder Gemici'nin Farsçaya çevrilen kitabı Tahran'da tanıtıldı Hamas: Aç bırakma politikası soykırımın en çirkin araçlarından
Sonraki Haber