Vucic'le ikili görüşme; Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da 7 pare top atışıyla karşılandı

Dün Arnatvutluk'ta resmi temaslarda bulunan ve Balkanlar'ın en büyük camisinin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün de Sırbistan'a geldi. Cumhurbaşka Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere geldiği Belgrad'da, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic tarafından resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk temaslarını tamamlayarak dün akşam saatlerinde Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a gelmişti. Bugünkü temaslarına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Sarayı’nda Aleksandar Vucic tarafından resmi törenle karşılandı.

7 PARE TOP ATIŞI

İki ülke milli marşları okunurken 7 pare top atışı yapıldı. Tören kıtasını selamlayan Erdoğan ve Vucic, tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi. İki lider daha sonra heyetlerini takdim etti. Erdoğan ve Vucic, baş başa görüşme için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na giriş yaptı.

İki lider, basın mensuplarına görüntü vermesinin ardından baş başa görüşmeye geçti. Görüşme basına kapalı gerçekleştirildi. Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile iki hafta önce New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun oturum arasında görüşmüştü. Erdoğan, daha önce 2017, 2019 ve 2022’de Sırbistan’a resmi ziyaretler gerçekleştirmişti.

Törende, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da hazır bulundu.

İŞBİRLİĞİ ANLAŞMALARI İMZALANACAK

Erdoğan ve Vucic, görüşme sonrasında iki ülke arasında çeşitli işbirliği anlaşmalarının imzalanacağı törenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Basın toplantısının ardından Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onuruna resmi öğle yemeği verecek. Erdoğan ve Vucic, daha sonra iki ülkeden ulaştırma ve altyapı, enerji, turizm, finans, tekstil endüstrisi sektörlerinden şirketlerin temsilcilerini bir araya getirecek Türkiye-Sırbistan İş Forumu’na katılacak.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, dün akşam saatlerinde Erdoğan’ı havalimanında karşılamasının ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Değerli dostum Erdoğan, Sırbistan’a hoş geldiniz. Yeni ziyaretiniz, dostluk ilişkilerimizi ve işbirliğimizi daha da güçlendirmek için yeni bir fırsattır. Belgrad’da kaldığınız süre boyunca ülkelerimiz arasındaki ekonomik, kültürel ve siyasi ilişkilerin ilerletilmesi için birlikte çalışacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Sırbistan hükümeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinin ilk gününde Sırbistan ve Türkiye arasında çeşitli alanlarda işbirliğini öngören bir dizi anlaşmayı kabul etti. Sırbistan hükümeti tarafından konuya ilişkin yayınlanan açıklamada, söz konusu belgelerin “çalışma, istihdam ve sosyal güvenlik, ekonomi, sanayi ve teknoloji, enerji dönüşümü, medya ve enformasyon, gençlik ve spor, afet ve acil durum yönetimi gibi alanlarla ilgili” olduğu duyuruldu.

Perihan Savaş: "Annemin baskısından kurtulmak için "evet" dedim" Türkiye - Karadağ | Canlı maç anlatımı Mavi dil hastalığı nedir? Mavi dil hastalığı insanlara bulaşır mı?
Sonraki Haber