Washington Post: Kimse Erdoğan kadar olamadı!

Suudi Arabistan'ın gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldüğünü duyurmasının ardından, Kaşıkçı'nın yazılarının yayımlandığı Washington Post gazetesi farklı bir konuya dikkat çekti. Duyurunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kral Selman'la yaptığı telefon görüşmesinden sonra yapıldığını vurgulayan gazete, 'Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudiler'in olayı itiraf etmesi için en büyük baskıyı kurdu' ifadelerini kullandı.

Kaşıkçı’nın yazarları arasında bulunduğu Washington Post gazetesinde Kareem Fahim ve John Hudson imzasıyla yayımlanan yazıda, “Suudi bir gazeteci ortadan kaybolduktan sonra Türkiye sadece sessiz sedasız olayı araştırmaktan fazlasını yaptı. Dünyanın dikkatini, kendi topraklarında küstahça, bir devletin desteğiyle yapılan infaza çekerek krizi anlattı” ifadeleri yer aldı.

Kaşıkçı cinayetinin detaylarının Türk medyası ve uluslararası basında yer aldığı hatırlatılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da soruşturmayı önlemekle suçladığı Suudi yöneticilere toplum önünde çıkıştığı belirtilen yazıda, “Türkiye’den sızan bazı bilgiler küresel ilgiyi canlı tuttu. Belki de Suudi Arabistan’ın inkar etme çabalarını söndürecek ve Trump yönetiminin en yakın Arap müttefiki olan Suudi Arabistan’dan uzaklaştırmasını sağlayacak” değerlendirmesinde bulunuldu.

Tüm dünyanın gözünün Kaşıkçı olayına çevrildiği belirtilen yazıda, “Herkes Kaşıkçı’ya ne olduğunu öğrenmek için sesini yükseltti, adalet çağrısı yaptı. Ancak Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başka hiç kimse Suudiler’e bu kadar baskı kuramadı” denildi.

18 KİŞİ GÖZALTINDA

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve Batı medyasında Ortadoğu ile ilgili haberleriyle tanınan Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim’de resmi işlemler için Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra ortadan kaybolmuştu.

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı’nın gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’ndan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul’a gelen ve aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndükleri belirlenmişti.

Suudi Arabistan tarafından yapılan açıklamada, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın konsolosluk içinde yaşanan arbede neticesinde öldüğü duyurulmuş, olayla ilgili 18 Suudi vatandaşının gözaltına alındığı açıklanmıştı. Ayrıca, Suudi Arabistan’da yayımlanan kraliyet kararnamesiyle, Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri görevden alınmıştı.

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi dün yayımladığı bir haberde Suudi Arabistan’ın, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın üst düzey danışmanlarından istihbarat yetkilisi General Ahmed Asiri’yi sorumlu tutmaya hazırlandığını yazmıştı.

Akademik kadro ilanları 24 Kasım 2024 Pazar! Galatasaray'dan kırılması çok zor rekor: Tarihe adını yazdırdılar! Resmi Gazete yayımlandı! İşte 24 Kasım tarihli kararlar...
Sonraki Haber