WhatsApp'ta ne yazınca telefonlar çöküyor?

WhatsApp'ta ne yazınca telefonlar çöküyor? WhatsApp bu sefer ise bir hata ile gündemde. iOS 11.3 sürümünde ortaya çıkan hata kullanıcıların telefonlarının çökmesine neden oluyor. Kullanıcılar hatanın ne olduğunu merak ediyorlar. Peki WhatsApp'ta ne yazınca telefonlar çöküyor? Hangi cihazlar çöküyor? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

WhatsApp'ta ne yazınca telefonlar çöküyor? WhatsApp bu sefer ise bir hata ile gündemde. iOS 11.3 sürümünde ortaya çıkan hata kullanıcıların telefonlarının çökmesine neden oluyor. Kullanıcılar hatanın ne olduğunu merak ediyorlar. Peki WhatsApp'ta ne yazınca telefonlar çöküyor? Hangi cihazlar çöküyor? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

iPhone ve iPad'ler için geliştirilen iOS 11.3 sürümünde keşfedilen bir hata, kullanıcıların telefonlarının çökmesine neden oluyor.

Örneğin bir Tayvan bayrağı emojisi yazdığınızda veya Tayvan ismini Whatsapp'tan yazdığınızda iPhone'lar sıra dışı bir şekilde çökmeye başlıyor.

Dijital güvenlik uzmanı Patrick Wardle, iOS 11.3 ve daha önceki sürümlerinde, "Tayvan" yazdıklarında ya da Tayvan bayrak emoji'sini uyguladıktan sonra bazı kullanıcıların cihazlarını çökerten bir hatadan bahsediyor.

WHATSAPP WEB'İ NASIL KULLANABİLİRİM?
Size daha zengin bir iletişim deneyimi sunmak için, artık WhatsApp'a hem telefonunuz hem de web üzerinden erişilebilirsiniz. WhatsApp Web, akıllı telefonunuzdaki WhatsApp hesabınızın bilgisayar tabanlı uzantısıdır. Gönderip aldığınız tüm mesajlar telefonunuz ve bilgisayarınız arasında senkronizedir ve her iki cihazda da tüm mesajlarınızı görebilirsiniz. Telefonunuzda yapacağınız herhangi bir aktivite WhatsApp Web'e veya WhatsApp Web'de yapacağınız işlem telefonunuza yansıyacaktır. Şu anda WhatsApp Web sadece Android, iPhone 8.1+, Windows Phone 8.0 ve 8.1, Nokia S60, Nokia S40 EVO, BlackBerry ve BlackBerry 10 akıllı telefonlarda kullanılabilir.

WhatsApp Web başka bir WhatsApp hesabı değildir. Bilgisayarınızda ve telefonunuzda WhatsApp kullandığınızda, bu iki cihazda aynı hesaba giriş yapmış olursunuz.

WHATSAPP
WhatsApp Messenger, akıllı telefonlar için geliştirilmiş olan platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir mesajlaşma ve arama uygulamasıdır. Geliştirilen bu uygulama Android, BlackBerry, iPhone, Windows Phone ve Nokia telefonlarıyla uyumludur. Ayrıca 2G, 3G, 4G ya da WiFi İnternet bağlantısı sayesinde kullanıcıların birbirlerine fotoğraf, video, ücretsiz arama, sesli ve yazılı mesaj, belge göndermesini sağlar.

WhatsApp eski Yahoo! çalışanı olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD'de, Kaliforniya eyaletindeki Santa Clara kentinde kurulmuştur. Daha önce Yahoo’da çalışan ikili, Yahoo’dan ayrıldıktan sonra Facebook ve Twitter’a iş başvurusunda bulunmuşlar fakat ikisi de iki şirketten de red cevabı almıştır. Biran Acton ve Jan Koum’un WhatsApp serüveni zorlu süreçlerden geçse de başarılarının önüne geçememiştir.

Apple Store çıkalı henüz 7 ay olduğu dönemde, Koum yeni bir iPhone aldı. Koum Apple Store ile birlikte yeni uygulama endüstrisinin çok daha büyük işler yapacağını anladı. Bunun üzerine Acton ile birlikte bir uygulama geliştirmeleri gerektirdiğinin farkına vardı. 24 Şubat 2009’da ise WhatsApp isimli şirketlerini Kaliforniya’da kurdular.

Kısa zamanda popüler olan WhatsApp’ın başarısı asla tesadüf değildi. Yükselişinde önemli birkaç faktör vardı. WhatsApp’ın olmadığı dönemlerde insanların telefon üzerinden iletişim kuracağı anlık mesajlaşma uygulaması olan BBM vardı. Sadece BlackBerry’nin sağladığı bu imkân insanları farklı arayışlar içine soktu. Diğer bir faktörde WhatsApp’ın telefon numarasını kullanmasıydı. WhatsApp’ın hızla yükselmesi, Facebook’un kurucusu olan Mark Zuckerberg’in dikkatini çekti. 2014’ün başlarına geldiğimizde WhatsApp 19 milyar dolar karşılığında Facebook’a satıldı. Satılma işleminden sonra WhatsApp’ın isminin ve şirketin korunacağı, çalışanların bağımsız olarak devam edeceği açıklandı.

WhatsApp’ın zorlu süreçlerden geçerek ulaştığı bu platform şu anda tüm dünyada en yaygın olarak kullanılan anlık mesajlaşma uygulamasıdır. 900 milyon tekil olmak üzere 400 milyon aktif kullanıcısı vardır. WhatsApp üzerinde günde ortalama 18 milyar mesaj gönderiliyor.

Türkiye'den Kırgızistan'a jest: 62,3 milyon dolarlık borç silindi Emine Erdoğan, Bişkek'teki Türkiye Maarif Vakfı'nı ziyaret etti TL'nin reel değeri 2021 Mart ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü
Sonraki Haber